Letci ovládli semifinále proti Žižkovu Praha
pondělí 08. února 2016

Splněná povinnost. Muži už se těší na finále s Hvězdou

Letňanští muži mají za sebou první dva zápasy ve vyřazovací části, přesto pro ně pořádné play-off začne až za necelé dva týdny. A rovnou v derby proti pražské Hvězdě. Oba finalisté si totiž hladce poradili v semifinále s papírovými outsidery a potvrdili roli favoritů. Letci v neděli uspěli na ledě Žižkova a po výhře 6:3 ovládli sérii nejrychlejším možným způsobem. Teď je čeká příprava na rivala.

Opravdu to byla spíš splněná povinnost. "Takhle k tomu hráči přistoupili před startem play-off a evidentně v hlavách měli už finále s Hvězdou," přiznal trenér Jan Doutnáč. Tomu se totiž nedělní duel s Žižkovem moc nelíbil.

"Nebyl to hezký zápas. Ze strany Žižkova možná jo, protože nehráli špatně, pokrývali si nás ve středním pásmu a celkově to odehráli slušně," hodnotil. "Nám se moc nechtělo bruslit a takovéto povědomí, že je stejně porazíme, tam bylo cítit."

Zato teď bude mít play-off úplně jiné grády..

Měla by to být ozdoba a vrchol Pražského přeboru. Vždyť na konci příštího týdne rozjedou finálovou sérii dva nejlepší týmy a nesmiřitelní rivalové, kteří se podrobně znají. Očekávají se zápasy plné emocí.

Letci Hvězdu v základní části už dvakrát porazili. "Ale to, že mi proti Žižkovu chybělo nasazení, mi starost nedělá. Dobře vím, jak se kluci namotivují proti Hvězdě. Nechají tam všechno," věří Doutnáč.

Co ho těší, je momentálně nulová marodka. Poprvé v sezoně se tak na finále sejde tým zcela kompletní, což se mu letos ještě nepovedlo. Otázkou je, kdo začne v brance, o čemž letňanský kouč nemá zatím jasno. Chce ovšem prostřídat oba brankáře. "A komu se bude dařit líp, odchytá případně třetí rozhodující utkání."

"Áčko" čeká před finále pauza, ve které stihne dva tréninky. 

"My už nic zázračného pilovat nebudeme, protože lajny máme sehrané. Spíš si zakombinujeme a zastřílíme, abychom dostali cit do puku," plánuje trenér Letců.

Vítěz finále postoupí do kvalifikace, kde se bude rvát o právo vyzvat v baráži nejhorší tým 2. ligy.

Letňany v sezoně zatím neprohrály. Udrží tuto skvělou bilanci i nadále?

Žižkov Praha - HC Letci 3:6 (1:2, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 7. Klečka (Bíza), 43. Fojt (Rosenberg), 51. Sedliský (Klečka, Bíza) - 14. Šramota (Zima, Mišner), 16. Horáček (Kadaně, Mrázek), 21. Štěpán (Zima, Mišner), 34. Mrázek (Horáček), 41. Mišner (Štěpán, Šulc), 60. Kadaně (Mrázek, Horáček). Rozhodčí: Štovíček, Výborný - Jaroš, Holeňa.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka