"A" tým ukončil sezonu na 2. místě kvalifikace
neděle 27. března 2016

Repete na závěr. "Stavaři" v Lounech zopakovali drama

Možná tak těsná vítězství proti Lounům málokdo čekal. Ale počítají se a to je v konečném součtu nejdůležitější. Tedy jak se to vezme - pro letňanské muže byl poslední zápas spíše rozlučkou s letošní sezonou, neboť o naději na postup do II. národní ligy přišli už před týdnem. Zajímavostí je, že severočeského soka porazili stejně divokým výsledkem jako v prvním vzájemném střetnutí kvalifikace.

Dvě bitvy v základní části Letci ovládli s celkovým skóre 17:5. Jenže Letcům v letošní derniéře už o nic nešlo a s tímto vědomím možná zahájili nedělní utkání, v letošním úspěšném ročníku vůbec poslední.

Stejně jako týden předtím vyhráli těsně 7:6. "Bylo to domluvené," culil se naoko trenér Jan Doutnáč.

Vlastně to byla vydařená siesta v duchu velikonočních svátků. Žádný stres a dobrá nálada s prostorem na žerty a legrácky. Což se také potvrdilo rovnou dvakrát ještě před samotným zápasem. "Stál nás ten výlet do Loun tři tisíce," smál se cestou domů kouč.

Narážel totiž na incident z rozcvičky před stadionem, kde se Letci zahřívali při tradičním fotbálku. Jenže jeden z hráčů míč napálil tak tvrdě a nepřesně, že omylem trefil právě přijíždějící vůz jednoho ze soupeřových hokejistů. "Ten míč mu promáčkl zadek, takže dotyčný hříšník mu dal tři tisíce na opravu," popisoval Doutnáč. V tu chvíli se zvyšovala pravděpodobnost, že to na ledě bude pořádně jiskřit.

A jiskřilo.

Ještě před úvodním buly si však Letci dovolili jeden žertík navíc. Na rozcvičku si z koučova auta vypůjčili stavařské přilby různých barev a celé rozbruslení absolvovali v nich. 

"Napadlo nás to spontánně. Klub má slogan Lítáme v tom spolu, tak jsme si řekli, že my stavíme spolu... Pak jsem si uvědomil, že jsem klukům mohl dát ještě pracovní brýle a rozlišováky, ale to bychom asi druhý tým odrovnali úplně," smál se Doutnáč. 

"Pozoroval jsem reakce lounských hráčů. Zatímco mladší hráči se tomu zasmáli, ti starší vypadali zahořkle. Myslel jsem, že hokejisti chápou mezi sebou legraci, ale tady se to asi pár lounských dotklo. My to ovšem nijak zle nemysleli."

Po pár minutách však už Letcům k smíchu moc nebylo. Rychle prohrávali 0:2. Vedení domácím ovšem dovolili pouze v první třetině, která skončila remízou 3:3. 

Zbytek utkání připomínal těsný závod, kdy se favorit vždy dostal do těsného vedení a Louny srovnaly. Až když Bartoloměj Uhlíř zvýšil v 59. minutě na 7:5, stihli Severočeši vzápětí jen korigovat na konečné skóre. 

V brance si stejně jako v předchozím vzájemném souboji zachytal Matěj Oliva. V útoku zase zazářil čtyřmi góly a jednou asistencí nejproduktivnější Letec sezony Jan Mišner.

"Ale dalších šestnáct šancí jsem neproměnil," kál se v žertu kapitán Pražanů. "Asi jsme soupeře trochu nahlodali, protože na to, že už o nic nešlo, to mělo možná až moc velký náboj. Neprali jsme se, ale občas se to tam strkalo. A některé zákroky byly z obou stran zbytečné."

Letci zakončili sezonu tak, jak se na šampiona Pražské přeboru sluší - vítězně. Soutěží prošli se ztrátou jediného bodu a přemožitele našli dvakrát až v kvalifikační skupině o II. národní ligu, kterou ovládl zkušený kádr David Servisu České Budějovice.

"Zase jsme se dostali o stupínek výš. Zase jsme o něco vylepšili minulý ročník," je spokojen trenér Jan Doutnáč. Letci se druholigových ambicí nevzdávají a útočit na ně budou znovu od září. 

Třeba to bude za rok ještě lepší než letos...

Louny - HC Letci 6:7 (3:3, 0:1, 3:3)
Branky a nahrávky: 7. Rais (Drefler, Gebelt), 8. Csonka, 15. Drefler (Rais, Charvát), 45. Růžek (Panocha, Kousek), 48. Kunrt, 60. Drefler (Rais) - 14. Mišner (Štěpán, Šramota), 16. Mišner (Šramota), 19. Bílek (Mrázek), 31. Horáček (Novák, Král), 47. Mišner (Král, Boček), 49. Mišner (Novák, Horáček), 59. Uhlíř (Mišner).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka