čtvrtek 01. prosince 2011

Letci v nájezdech opět neúspěšní, Pardubice mají dva body

Ke čtvrtému vzájemnému utkání základní části přijeli do ICE ARENY ve čtvrtek v poledne Pardubice. V posledním vzájemném utkání ukradli Letci bod navíc v prodloužení, dnes se role obrátili a šťastnějším soupeřem byli hosté z Pardubic, když si po základní hrací době (3:3) vystřelili bod navíc v nájezdech.

Na modrou čáru se v 13:00 hodin proti sobě postavili dvě družstva, jež v tabulce ELSD skupiny střed dělil před tímto utkáním pouze bod. Pardubicím se v poslední době příliš nedařilo, v posledních třech utkáních nebodovali. Letci nepředvádí špatný hokej, nicméně i tak si často nechají uniknout tři body v základní hrací době a letos již pětkrát nastoupili do prodloužení či k trestným nájezdům. Oba týmy stále žijí šancí na umístění v první čtyřce a tak se dnes bojovalo o každý bod.

Z počátku byl k vidění opatrný hokej, ke střelbě se dostávali spíše domácí. Do sedmé minuty se hrálo bez vyloučení na obou stranách a aktivnější byli přeci jen Letci. Pardubice se chytli při početní výhodě v desáté minutě při vyloučení Arnošta a první gól měl na hokejce pardubický Chvojka, prázdnou branku ale minul. Během druhé desetiminutovky měli výhodu přesilové hry dvakrát domácí, vytvořené šance ale v branku neproměnili a tak se šlo do kabin za stavu 0:0.

Druhou třetinu začali lépe hosté, nicméně Letci jim to svou nedisciplinovaností velice usnadnili dvěmi slepenými vyloučeními. Nejprve šel za hru vysokou holí Homolka a minutu po jeho návratu Šír. Pardubice tak byli v podstatě 5 minut v tlaku a v druhé přesilové hře se po nahození Pilného od modré čáry nejrychleji zorientoval Havel a zasunul puk za Švihálkova záda (0-1).
V 31. minutě měli možnost přesilové hry také Letci. Po kombinaci v útočném pásmu zakončoval Uhlíř a odraženou střelu vrátil do branky Litera (1-1).
Letce vyrovnávací branka nabudila a tak se hned vzápětí z pravé strany prosadil před Veselého domácí Kaplan, trefil ale pouze tyč.
Pak přišlo další vyloučení na straně Letců - tentokrát vyhodil puk za hrazení domácí Švihálek. Pardubice se postavili na buly v útočném pásmu a hned po vhození kotouče se individuálně prosadil Chvojka a pět minut před koncem druhé třetiny tak posunul Pardubice zpět do vedení (1-2).
Letci byli ale dál nebezpeční a v poslední minutě druhé dvacetiminutovky se k vyraženému puku dostal Litera, odkrytou pardubickou klec ale netrefil.

Do třetí třetiny nastoupili Letci s jasným cílem vstřelit vyrovnávací branku a v 48. minutě se jim to téměř podařilo. Brejcha zakončoval z voleje po přihrávce z pozabranky, trefil ale pouze boční síť. V 53. minutě podržel Letce ve hře Švihálek, když zneškodnil jasnou šanci Veselého J.. Z protiútoku se naopak nádherně prosadil domácí Ječný, když nejprve v situaci 2 na 1 naznačil přihrávku na Chvátala, puk si ale stáhl a Veselého v pardubické brance překonal backhandovým blafákem (2-2).
Radost domácích trvala přesně 26 vteřin. Práve tolik totiž potřebovali pardubičtí na to, aby se vrátili zpět do vedení. Hes neudržel v situaci 1 na 1 Bureše u mantinelu a ten po vyjetí před branku blafákem překonal Švihálka (2-3)
Ani tentokrát ale radost týmu ze vstřelené branky nevydržela dlouho. Za necelé dvě minuty dokázal puk za Veselého záda protlačit Brejcha a srovnal tak 3 minuty před koncem na 3:3.
Dvě minuty před koncem ještě měli Letci výhodu přesilové a mohli rozhodnout utkání, když se zcela sám před odkrytou brankou ocitl po přihrávce Chvátala Ječný, puk ale ideálně netrefil a tak šlo utkání do prodloužení.

V prodloužení byli k vidění dvě veliké šance na obou stranách. Letci měli možnost přesilové hry 4 na 3 a po kombinaci v útočném pásmu se ocitl zcela sám před Veselým Litera, zakončení mu ale trvalo příliš dlouho a bylo nepřesné. Vzápětí se řítil sám na Švihálka pardubický Řezníček, zakončil ale pouze do tyče.

Již popáté v této sezóně tak šli Letci rozhodovat utkání v nájezdech. Bohužel jako v tom posledním se ani jeden z vykonavatelů neprosadil, za hosty proměnil v třetí sérii Bureš (3-4).
V podstatě pro všechny týmy na 5.-7. místě stále žije naděje na postup do první čtyřky, která zajišťuje play-off. Čtvrtý Hradec má aktuálně 35 bodů, za ním jsou Letci a Pardubice s 29 body a Havlíčkův Brod (28 bodů), ten má ale utkání k dobru. Ve hře je stále ještě 12 bodů.

Šťastnějším mužstvem tak dnes byli hosté z Pardubic a bodově se dotáhli na Letce. Další domácí utkání hrají Letci již v sobotu, do ICE ARENY přijede mladá Boleslav (15:30).

VÝSLEDKY 24. KOLA

TABULKA PO 24. KOLE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka