Mladší dorost porazil Chomutov i Kobru
neděle 04. září 2016

Výsledkově skvělý začátek, trenéři až tak nadšení nejsou

Vítězství 5:1 v Chomutově a pak 5:0 na Kobře. Podle výsledků prožil mladší dorost snový vstup do sezony, ale trenéři až takové nadšení nesdílí. Pravda, triumf na severu Čech je hodně potěšil, ovšem souboj se slabším pražským rivalem si i přes jednoznačný výsledek představovali úplně jinak. "Po první třetině jsme museli mít v kabině důraznější proslov," nezastírá asistent kouče Ladislav Kadaně.

Ale pojďme pěkně popořádku. Letňany čekal na úvod těžký duel na ledě ambiciózního Chomutova a nebylo by fér nepřiznat, že ho zvládly výborně. Byť silový soupeř na Letce vlétnul s velkou vervou, nedokázal se gólově prosadit. Je potřeba vypíchnout, že i díky výborným zákrokům gólmana.

"A my pak naštěstí dali dva góly, které do konce první třetiny domácí trošku srazily," popisuje Kadaně.

Ovšem druhá část Letcům až tolik nevyšla: hráči totiž podle trenérů výrazně polevili, protože se dostali do tříbrankového vedení. "A měli jsme docela hodně vyloučených. Disciplína šla díky solidnímu vedení trošku dolů, přišlo prostě uspokojení."

Kadaně z jasného vítězství nakonec nebyl nějak extra překvapený, protože je přesvědčený o síle svého mančaftu. "Kluci dělali, co měli, a bylo na nich vidět, že chtějí makat. Jelikož bojovali, tak překvapený nejsem. Vím, co dokážou. I když musím přiznat, že jsme někdy měli trošku štěstí."

Dobrý přístup však hráčům chyběl proti Kobře, tenhle zápas mužstvo prostě podcenilo, což by se proti jinému soupeři mohlo vymstít. Ostatně za vše hovoří Kadaněho slova: "Tenhle zápas se mi ani nechce hodnotit."

Hráči jeho i hlavního trenéra Tomáše Blažka zklamali tím, že si mysleli, "že to půjde samo" a že duel po vítězství 5:1 v Chomutově zvládnou úplně v pohodě. K tomuto pocitu pochopitelně přispěla zkušenost z přípravného utkání, v němž tým zjistil, že Kobra nebude patřit k favoritům.

"Samozřejmě to samo nešlo: ze začátku jsme měli štěstí, Kobra byla houževnatý soupeř, její hráči napadali a byli důrazní. Měli jsme štěstí, že jsme dali gól z přesilovky. Přísnější měřítko snese snad jen třetí třetina, první dvě byly nic moc. Takže vítězství 5:0 vůbec nic neznamená."

Potěšující zpráva je, že se trenérům povedl předsezonní tah s přeřazením Karla Klikorky z obrany do útoku. Letňanský reprezentant totiž v Chomutově asistoval u dvou gólů a proti Kobře sám dva góly dal a na další dva nahrával. Celkem má tedy ze dvou duelů bilanci 2+4.

Výtečně si bodově počínal i útočník Tadeáš Pinkas, jenž v Chomutově zaznamenal hattrick a proti Kobře další dvě branky připravil.

Chomutov - HC Letci 1:5 (0:3, 0:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 60. Mežnar (Gut) - 9. Vlček, 11. Pinkac (Klikorka), 20. Riley (Klikorka), 42. Pinkas (Pětník), 53. Pinkas. Rozhodčí: Knapík - Coubal, Sládek. Vyloučení: 5:7 + Prokop (Chom.) 10 min. a Fleischmann (Let.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 100. Střely na branku: 20:39.

Kobra - HC Letci 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky:
31. Klikorka (Pinkas, Adamec), 36. Pětník (Adamec), 46. Klikorka (Vrba, Pinkas), 55. Vlček (Klikorka), 58. Hlaváč (Klikorka, Adamec). Rozhodčí: Škrobák - Doležal, Klouček. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 54. Střely na branku: 15:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka