Šestka a sedmička vyhrály, 5. a 8. třída ne
úterý 27. září 2016

Dvě porážky a dvě výhry. Týmy žáků byly úspěšné napůl

S vyrovnanou bilancí úspěšnosti se o víkendu ve svých soutěžích představily čtyři žákovské týmy Letců. Zatímco šestka mohla slavit první vítězství v sezoně, pětka poprvé odcházela z ledu poražena. Moc práce v cestě za výhrou neměli sedmáci, naopak osmáci museli o body bojovat ze všech sil, leč marně. Už tento týden pokračují žákovské ligy na státní svátek i během víkendových dnů.

Pětka okusila první porážku

Páťáci zažili první konfrontaci s dvouročníkovou soutěží, která však vyústila v první porážku v sezoně. A to i přesto, že byl podle kouče Jana Zlatohlávka soupeř ze Zbraslavi hratelný. "Jenže měli rozdílového hráče, který byl u čtyř z pěti gólů. Těžko jsme ho zastavovali," přiznal po výsledku 3:5.

Prohru viděl ve dvou faktorech: "Klíčový byl gól soupeře na 4:2 ze začátku třetí třetiny, kdy jsme inkasovali po špatné orientaci obránců před brankou. A za druhé - trápila nás mizerná koncovka. Neproměnili jsme trestné střílení a dalších pět tutovek."

Potvrzují to vlastně i statistiky, Letci měli v tento den jen jediného střelce. David Hynek vstřelil hattrick a vysloužil si trenérovou pochvalu. "Na obranu kluků musím říct, že takové zápasy stojí mnoho sil a ty pak v koncovce chybějí. A co normálně proměníte, to ve vysoké únavě vyřešíte špatně."

První dvě třetiny zápasu se mu líbily, přesto Zlatohlávek cítí zklamání. "Protože Liberec hraje taky s mladšími kluky, ale dokázal Zbraslav porazit. Pevně věřím, že se z téhle porážky poučíme a budeme vědět, jak na tyto typy soupeřů hrát. V naší skupině jich je celá řada."  

5. třída: Zbraslav - HC Letci 5:3 (3:1, 0:1, 2:1)
Branky hostů: Hynek 3. Asistence: Neuhäusl, Panýr, Porubský.

Šestka se dočkala první výhry

Šesťáci se pro změnu po jedné remíze a jedné porážce dočkali prvního vítězství a skalp to byl cenný. Letci si totiž vyšlápli na slávistického rivala, kterého porazili divokým výsledkem 10:6.

"Kluci do toho vlétli a šli si od začátku za vítězstvím," pochválil své svěřence trenér Ladislav Kadaně. "Já si myslím, že jsme byli celý zápas lepší a vyhráli jsme zaslouženě."

Tým za výhrou střelecky táhli především dva hráči - Martin Vašíček i Jakub Svoboda vstřelili dohromady šest branek. "Asi rozhodla hned první třetina, kdy se nám podařilo dát čtyři góly. Těch šancí bylo tolik, že jsme si mohli vypracovat ještě vyšší vedení," popsal Kadaně.

Zároveň však dodal, že s přibývajícím časem se štěstí v koncovce vytrácelo, byť ve druhé a třetí třetině dala jeho družina vždy po třech brankách. Důležité ale také je, že se Letci do šancí uměli dostat.

6. třída: HC Letci - Slavia Praha 10:6 (4:2, 3:2, 3:2)
Branky domácích: Vašíček 3, Svoboda 3, Godochkin, Sitarčík, Štípek, Šrámek. Asistence: Vašíček 3, Horáček 2, Šrámek 2, Brytski 2, Svoboda, Liberda, Jelínek, Helus, Vosmík.

Sedmička si užívala kanonády

Snadné sousto bylo naservírováno sedmákům na půdě zbraslavského soupeře. Toho totiž Letci v pohodlném tempu porazili vysokým rozdílem 15:2 a utkání spíš připomínalo tréninková cvičení.

"Kluci si vyzkoušeli různé věci, byli jsme lepší od začátku do konce," hodnotil trenér Martin Kotyra. "Oni tam měli jedno, dva dobré kluky a jeden z nich nám dal oba góly. Jinak jsme potvrdili svoji převahu herně i výsledkově."

Nutno podotknout, že Zbraslav měla v sestavě pouhých deset hráčů, takže po první třetině začala postupně fyzicky odpadávat. "Nás bylo třináct, zahráli si všichni kluci. A víc prostoru jsem dal naší třetí formaci."

Kotyrův tým tentokrát nezažil těžkou prověrku, i tak je ale letňanský kouč spokojený. "Kluci to odmakali, nahrávali si a hráli týmově. Já si toho cením. Ale jinak to bylo takové pohodové utkání," dodal.

7. třída: Zbraslav - HC Letci 2:15 (2:4, 0:7, 0:4)
Branky hostů: Pražák 4, Kudrna 2, Křišťan 2, Blažek 2, Van Luyk, Kužel, Sabol, Šercl, Štípek. Asistence: Kužel 4, Štípek 3, Kovalev 3, Pražák 2, Křišťan 2, Blažek 2, Sabol 2, Czech, Kudrna.

Osmička podruhé v řadě zaváhala

Osmáky čekal těžký duel s pražskou Slavií a utkání slibovalo zajímavou podívanou. Letci však tahali za kratší konec a nakonec "sešívaným" podlehli v poměru 3:6, čímž si připsali druhou porážku v řadě.

"Oni přijeli se sedmnácti lidmi do pole, my jsme hráli na tři útoky a dvě obrany. Museli jsme stáhnout hru a nechali sedět nějaké hráče, kteří nebyli ve formě. Chtěli jsme konkurovat síle Slavie, ale nemohli jsme hrát na deset lidí, protože bychom to fyzicky nevydrželi," přiznal trenér Martin Uldrich.

Jenže Slavia z toho stejně nakonec profitovala a udeřila především ve druhé třetině, kterou vyhrála 4:2. "My jsme celý zápas dotahovali výsledek, měli jsme špatnou střeleckou potenci. Díky důrazu v brankovišti jsme si ale vypracovávali šance. Bohužel jsme je neproměňovali."

Právě koncovka podle Uldricha rozhodla. "Trápili jsme se v zakončení. Nedávali jsme šance a netrefovali bránu. Navíc jsme sami inkasovali střelami z dálky. Prostě to nebylo dvakrát šťastné utkání."

8. třída: HC Letci - Slavia Praha 3:6 (1:1, 2:4, 0:1)
Branky domácích:
Bucek, Tůma, Broš. Asistence: Bucek 2, Broš, Tůma.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka