Trenéra Blažka i tak potěšila defenziva
neděle 25. září 2016

První nezdar... Mladší dorost poznal přemožitele v Plzni

Doteď to byli poměrně příjemní soupeři na rozjezd sezony. Jenže v extralize mladšího dorostu číhají na Letce i těžké kalibry. Pět zápasů trvala u letňanského týmu série výher, než v neděli přišlo šesté kolo. Letci v něm sehráli bitvu na ledě Plzně a po těsné porážce 1:2 si připsali první nezdar v soutěži. Přesto se udrželi na druhém místě tabulky právě před Západočechy, kteří jsou třetí vinou horšího skóre.

Trenér Tomáš Blažek už před týdnem varoval, že ta nejtěžší utkání teprve přijdou. A měl pravdu. "Když nepočítám Litvínov, zatím jsme hráli zápasy jen se spodkem tabulky, takže výsledky nepřeceňujme."

Po Plzni jeho svěřence čekají už ve středu Karlovy Vary, poté nevyzpytatelní Rytíři z Kladna a příští neděli konečně tradiční rival ze Sparty. Všechna zmiňovaná mužstva mají ve skupině Západ vysoké ambice. Vedoucí Sparta dokonce neztratila ještě ani bod.

Těžko říct, zda lehčí los ze začátku sezony vnímat jako ideální příležitost na rozehrání. "To se možná ukáže až později. Ale pokud chceme pomýšlet na úspěch, tak jako tak budeme muset nějaké body silným soupeřům brát," uvažuje Blažek.

Mladší dorostenci byli dosud produktivní v koncovce, na plzeňského gólmana ale dlouho nenacházeli recept. Domácí si ve druhé polovině utkání vypracovali dvoubrankový náskok a necelé čtyři minuty před koncem už stihl jen snížit Karel Klikorka.

Blažek přesto jedno pozitivum našel: "Potěšila mě dobrá práce v defenzivě během první a třetí třetiny, zatímco ta druhá byla taková divoká." Co bylo horší? "Že nás soupeř takřka nepustil k tomu, abychom si vypracovali nějaké gólové šance. Plzeň byla silovější, kompaktnější," uznal bez výmluv.

Svědčí o tom i poměr střel 47:18 ve prospěch Západočechů, kteří se tak na Letňany bodově dotáhli. Oba nedělní soupeři mají na kontě pět vítězství a jednu porážku.

Blažkova družina ale sílu má a poslední nezdar bude chtít odčinit co nejdříve.

Na státní svátek je k tomu domácí bitva proti Varům ideální příležitostí.

Plzeň - HC Letci 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 31. Lang (Přikryl), 44. Mužík (Kuchárik) - 56. Klikorka. Rozhodčí: Valenta - Kotyza, Vengřín. Vyloučení: 1:2. Bez využití. Diváci: 65. Střely na branku: 47:18.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka