Letci podlehli Klatovům a porazili PZ Kladno
úterý 27. září 2016

Junioři? Divoká příprava, potom slušný vstup do sezony

Poměrně úspěšně vstoupili do nové sezony letňanští junioři. Ti sice na úvod těsně prohráli 3:4 v Klatovech, následně však v domácím prostředí všechno napravili a porazili tým PZ Kladno 6:3. Nový trenér mužstva Jiří Malinský byl celkově spokojen. "V obou utkáních jsme předvedli velice solidní výkony. Jen v Klatovech jsme bohužel nedokázali využít spoustu šancí, které jsme si vytvořili."

Pro Malinského jsou však výsledky cenné ještě z jednoho, o mnoho prozaičtějšího důvodu. Tím je fakt, že se jeho mužstvo během letní přípravy nedokázalo vlastně ani jednou sejít v plném počtu, a tak nemohl pořádně zjistit, jaké jsou reálné možnosti týmu.

"Bylo to takové divoké. Navíc poprvé trénuju v juniorské lize, takže týmy, proti kterým hrajeme, teprve poznávám. Doteď jsem neměl možnost vidět jejich styl a já prožívám v každém zápase malé premiéry. Je to nové pro mě, ale vlastně i pro kluky. Tak uvidíme, jak se tomu budeme přizpůsobovat."

Malinský byl při hodnocení obou utkání pozitivní a cenil si především snahy hráčů a jejich přístupu. Kdyby Letci v pátek v Klatovech proměnili řadu velkých šancí, mohl výsledek vypadat úplně jinak. Jenže místo toho mužstvo inkasovalo z několika rychlých protiútoků a v závěru už na vyrovnání nedosáhlo.

"Ale nebylo to špatné. Vůbec ne," opakuje kouč, jenž u juniorů během letní přestávky nahradil Michala Dobroně. "Nejvíc si cením toho, že borci na ledě předváděli to, co jsme si řekli v kabině. Měli jsme holt smůlu při proměňování šancí."

Smůla se pro Letňany proměnila ve štěstí ve druhém duelu proti kladenskému PZ, v němž junioři nasázeli solidních šest gólů. Obrázek zápasu vlastně nebyl o moc jiný než v Klatovech, jen s přijatelnějším vývojem, kdy mužstvo vedlo po první třetině 2:0 a po té druhé 4:1, takže v klidu dokráčelo ke konečnému triumfu 6:3.

"Chvílemi náš hokej sice nevypadá moc hezky, ale to se nedá nic dělat. Kluci vědí, že musí hrát jednoduchým stylem, protože je nás málo. Nezbývá nám nic jiného. Druhou variantou je hra na rychlé protiútoky," nezastírá Malinský. Z podobných situací ostatně jeho svěřenci proti Kladnu skórovali.

"Jen škoda, že jsme v závěru přestali malinko bruslit, čehož soupeř hned využil a snížil. Pokud budou kluci ale neustále v pohybu a plnit pokyny, tak nemám strach. Pak věřím, že budeme úspěšní," uzavírá Malinský.

Klatovy - HC Letci 4:3 (2:1, 0:0, 2:2)
Branky hostů: Poljanyčka, Nárovec, Kučera. Asistence: Kučera, Kazda, Urban.

HC Letci - PZ Kladno 6:3 (2:0, 2:1, 2:2)
Branky domácích: Honetschläger 2, Kazda 2, Kučera, Fiala. Asistence: Fiala 3, Kučera 2, Honetschläger, Husák, Satran, Urban, Lauko, Kazda.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka