Letci podlehli Karlovým Varům a Chomutovu
sobota 01. října 2016

Černá série se natahuje. Starší dorost dál trápí koncovka

Starší dorost dokáže se soupeři většinou sehrávat vyrovnané zápasy, jenže doplácí na vlastní neschopnost v zakončení. I proto si během tohoto týdne připsal sedmou a osmou porážku z deseti odehraných zápasů v nové sezoně. Výběr trenéra Martina Rouska prohrál shodně 2:4 v Karlových Varech a následně i v Chomutově. "Je to škoda, mohli bychom uhrát lepší výsledky," lituje kouč.

Tak třeba v posledním duelu na severu Čech byl poměr střel 38:37. A řadu šancí mělo mužstvo také předtím v Karlových Varech. I vyložených. Jenže žádnou z nich nedokázalo ani jednou využít. 

Proto Rousek tak trochu letargicky říká: "Pokaždé volíme špatné řešení situací, které prostě potřebujeme využít, abychom měli naději na úspěch. U nás je to bohužel tak, že nedáváme gólovky, ve kterých je umění je nedat."

V Chomutově měly Letňany za stavu 0:1 dvě takové, kdy se hráči ocitli úplně sami před brankářem. Jenže následuje buďto zbrklé řešení, nebo se skoro až zaleknutí možnosti dát gól. "Se soupeřovým trenérem, se kterým jsem kdysi hrál ve Spartě, jsme se shodli, že dávat góly naučíte hráče nejhůř ze všeho. To ti kluci musí mít tak trochu v sobě," povzdechl si letňanský kouč.

Průběh posledních dvou zápasů vypadal podobně: soupeř jde ze začátku do vedení a je lepší. Letce mnohdy drží spolehlivý výkon brankářů jako třeba naposledy v Chomutově. Ve druhé třetině dokáží Rouskovi svěřenci hru vyrovnat, někdy se jim dokonce podaří vyrovnat i skóre jako ve Varech.

Jenže pak nevyužijí další příležitosti a místo toho, aby výsledek drželi nebo dokonce otočili, následují zbytečné chyby. V Chomutově stačila ve druhé části jediná, aby se domácí dostali do dvoubrankového vedení.

"Sice jsme pak dokázali dát kontaktní gól na 2:1 a já myslel, že se nadechneme k náporu, ale hned dvě následující střídání po sobě dostaneme zbytečné branky, kdy necháme úplně volného hráče před bránou."

A ve Varech? Tam mužstvo inkasovalo za stavu 2:2 v oslabení a domácí si výsledek už dokázali zkušeně pohlídat až do konce.

Starší dorost příští týden čeká duel v Litvínově a následně doma hostí Slavii. Všichni dopředu vědí, že to nebude nic jednoduchého, protože oba soupeři mají vysokou kvalitu, jenže Letci musí zabrat.

Úspěch však nemožný není, právě s těmito dvěma soupeři Letci dokázali v předchozích vzájemných bitvách vybojovat svá dvě jediná vítězství. Znovu k tomu bude potřeba nejenom štěstí, ale také klid v koncovce.

Karlovy Vary - HC Letci 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Bečka (Prošek, Hotěk), 14. Přibyl (Bečka, Habr), 35. Holub (Ptáček, Slabý), 51. Přibyl (Hotěk, Bečka) - 15. Nedorost (Larsen, Rousek), 31. Rousek (Novák) . Rozhodčí: Grančařík - Malý, Šimán. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:2. Diváci: 71. Střely na branku: 36:24.

Chomutov - HC Letci 4:2 (1:0, 0:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 15. Veselý (Kover, Ouřada), 50. Koblížek (Kleiner, Lauko), 54. Černý (Studený, Koblížek), 56. Ouřada (Veselý, Studený) - 53. Antoš (Danov), 60. Eg Larsen (Rousek, Novák). Rozhodčí: Fiala - Svoboda, Šmika. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Střely: 38:37. Diváci: 110.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka