Žákovské třídy měly zápasy nabitý týden
úterý 04. října 2016

Stoprocentně úspěšná šestka... Jediná zvítězila dvakrát

Dvě utkání odehrála každá třída díky státnímu svátku v minulém týdnu. S výjimkou osmáků, kteří o víkendu nenastoupili kvůli početné marodce soupeře. Týmem týdne se tentokrát dají označit šesťáci, kteří jako jediní oba své zápasy vyhráli. Úspěšná byla ve svém jediném souboji i už zmiňovaná osmička a vyrovnanou bilanci jednoho vítězství a jedné porážky si shodně připsali páťáci a sedmáci.

Pětka zastavila minisérii porážek

Páťáci si ve středu připsali druhou porážku v sezoně, když doma podlehli 1:3 Mladé Boleslavi. Klíčovým faktorem utkání bylo neproměňování letňanských šancí.

"První třetina se nám moc nepovedla, Boleslav naopak své šance využila," popsal Michal Pařík, jenž na střídačce zastupoval hlavního kouče Jana Zlatohlávka. "Od druhé třetiny se kluci zdravě naštvali a makali, ale soupeř byl o chloupek lepší," přiznal Pařík a alespoň za bojovnost mužstvo pochválil.

Své zaváhání Letci odčinili v neděli, když porazili 10:4 Nymburk. Soupeř přitom nastoupil se starším ročníkem a tedy i silovějšími hráči. "Zpočátku jsme se těžko prosazovali, soupeř nebruslil a my se bohužel jeho tempu ve většině utkání přizpůsobili," vyčítal týmu trenér Zlatohlávek.

Rozhodující byla druhá třetina, kterou jeho svěřenci vyhráli díky čtyřem trefám a nasměrovali tak utkání k vítězství. Ve třetí části odpor domácích zlomili definitivně. "Stále nám ale dělá velký problém orientace na velkých hřištích a vázne kombinace zejména v přechodu do středního pásma," všímá si Zlatohlávek.

Nakonec stejně i on mužstvo pochválil. "Za to, jak celý týden kvalitně pracují na trénincích. Taky jsem rád, že jsme včas zastavili minisérii dvou porážek za sebou."

5. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)
Branka domácích: Kudrna.

Nymburk - HC Letci 4:10 (2:2, 0:4, 2:4)
Branky hostů: Kudrna 3, Porubský 2, Dvořák, Hynek, Klíma, Šedivý, Motlíček. Asistence: Vančura, Neuhäusl, Šedivý, Porubský, Dvořák, Panýr.

Šestka vyhrála už potřetí za sebou

V úvodu své soutěže se šesťáci rozjížděli spíš opatrněji, zato nyní si připsali už třetí vítězství v řadě. Jako jediní z letňanských žáků totiž dokázali vyhrát oba zápasy.

Ten první těsně 4:3 na ledě pražské Hvězdy. "Na začátku to bylo vyrovnané, ale po individuálních chybách jsme dvakrát zbytečně inkasovali a prohrávali 0:2. Na klucích jsem i tak viděl chtíč vyhrát. Utkání jsme srovnali," popisoval průběh trenér Ladislav Kadaně.

Přesto Letci museli znovu dotahovat, ale kouč se do konce druhé třetiny odhodlal ke změnám v sestavě, což se nakonec vyplatilo a dvěma góly v poslední části Letňanští skóre otočili. "Byl to vyloženě ubojovaný zápas," dodal Kadaně.

O víkendu měl jeho tým o něco snadnější práci, Kolín doma porazil 6:3. "Do tohohle utkání jsme vstoupili velmi slušně, ale po první třetině jsme usnuli na vavřínech a mysleli jsme si, že už je hotovo."

Letci se však postupně zlepšovali a svůj náskok během boje navyšovali. "Převaha našeho mužstva byla znát a nakonec jsme zaslouženě vyhráli," uzavřel Kadaně. 

6. třída: Hvězda Praha - HC Letci 3:4 (2:1, 1:1, 0:2)
Branky hostů: Vašíček 3, Horáček. Asistence: Brytski, Svoboda, Helus.

HC Letci - Kolín 6:3 (2:0, 1:1, 3:2)
Branky domácích: Šrámek 2, Štípek, Brytski, Godochkin, Vašíček. Asistence: Vosmík, Godochkin, Vašíček, Svoboda.

Sedmička si prožila první prohru 

Až v šestém kole prožili sedmáci první porážku v sezoně, zato po vysokém debaklu. Ve středu totiž Mladé Boleslavi podlehli 2:9 a od začátku bylo jasné, kdo vyjde z tohoto souboje jako vítěz.

"Už jsem se nesoustředil ani na výsledek, jako spíš na hru a co kluci na ledě předvádějí," přiblížil trenér Martin Kotyra. "První třetina vyzněla jasně pro soupeře," dodal. Skóre z úvodní části hry mluví za všechno - 1:6.

"Pak jsme hráli už docela slušně. Oni měli pár starších kluků, což pro nás bylo jedině dobře. Alespoň se neučíme zrychlit hru," snažil se kouč najít pozitiva. Boleslav nicméně byla lepší od začátku až do konce. "Těžko jsme se proti ní prosazovali. Oni byli větší, rychlejší i silnější, ale kluci makali."

A chuť si spravili nedělní výhrou 8:5 v Nymburku. Ani tam však nevstoupili do utkání dobře a první třetinu prohráli 2:4. "Opět příšerný začátek, Nymburk byl půlku zápasu jasně lepší, i když měl jen jedenáct lidí. Ale my se postupem času dostávali do tempa," řekl Kotyra.

Až se nakonec Letcům povedlo zápas otočit, což trenérovi zvedlo náladu. "I když se to pro nás vyvíjelo nepříznivě, ubojovali jsme to. Takže celkově jsem s druhým zápasem spokojený."

7. třída: HC Letci - Mladá Boleslav 2:9 (1:6, 0:1, 1:2)
Branky domácích: Štípek, Blažek. Asistence: Křišťan, Kužel.

Nymburk - HC Letci 5:8 (4:2, 1:3, 0:3)
Branky hostů: Křišťan 3, Van Luyk 2, Kudrna, Šíba, Pražák. Asistence: Křišťan 2, Kalina 2, Štípek 2, Kudrna, Urban, Šíba.

Osmička si s elánem zastřílela

Roli papírové favorita stvrdili ve středečním utkání s pražskou Hvězdou letňanští osmáci, kteří vyhráli 15:1 a po dvou předchozích prohrách zaznamenali druhou výhru v sezoně.

"Bylo to více méně jednoznačné, protože soupeř neměl kvality, jaké jsme předpokládali," uznal po utkání trenér Martin Uldrich. Rozhodnuto v podstatě bylo už po první třetině, po druhé na časomíře svítilo skóre 10:0.

Lze najít něco pozitivního? "Že tým dokázal hrát naplno i za stavu 6:0 a nebral to nijak ledabyle," ocenil kouč osmičky. "Sice jsme si s hráči museli promluvit, aby nepolevovali a hráli až do konce, ale kluci to splnili, což mě těší."

Původně plánovaný nedělní zápas s Kolínem byl nakonec odložen, Letci ho sehrají až v úterý 11. října.

8. třída: Hvězda Praha - HC Letci 1:15 (0:3, 0:7, 1:5)
Branky hostů: Strnad 4, Trunda 3, Jebousek, Dobrov, Tůma, Pinkas, Straka, Bucek, Čech, Broš. Asistence: Novotný 3, Čech 3, Broš 2, Dobrov 2, Straka 2, Pinkas, Vojta, Trunda.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka