Letci roznesli Karlovy Vary i Kladno
neděle 02. října 2016

Mladší dorost válí, už vyhlíží bitvu o 1. místo se Spartou

Po jednom zaváhání už mladší dorost zase válí. V uplynulém týdnu nejprve doma smetl Karlovy Vary 7:3 a svou suverenitu potvrdil i následně v Kladně - domácí Rytíře rozmetal jednoznačně 8:2. V obou zápasech byl hlavním hrdinou Karel Klikorka, který během nich jako obránce nasbíral neuvěřitelných 10 bodů! "Je až neskutečné, jak moc se mu daří," nezastírá asistent trenéra Ladislav Kadaně.

Klikorka proti Varům nasbíral pět asistencí, ke kterým přidal jeden gól. V Kladně dal dokonce tři sám. "Je nahoře, dovolí si věci, které málokterému hráči vyjdou. Ohromně si věří, je to náš klíčový hráč," chválí Kadaně.

Popravdě však není nutné chválit pouze jednoho hráče, protože mladšímu dorostu se letos daří jako týmu: vždyť zvládl sedm z osmi odehraných zápasů a většinou ještě s jasným výsledkovým rozdílem. Což potvrdil i v posledních dvou duelech.

I hlavní trenér Tomáš Blažek byl spokojený s tím, že v Kladně jeho svěřenci předváděli i herně všechno podle jeho představ. Tenhle poznatek je o to cennější, že se povedl proti Rytířům, kteří patří k silným soupeřům předvádějícím hodně náročný a fyzický hokej.

"Proto bylo fajn, že jsme vyhrávali docela dost osobních soubojů," těší Kadaněho. A byť Letci ve druhé třetině trochu polevili, nebyli tolik důrazní a měli dost vyloučených, tak dokázali dávat góly.

Ten na 3:1 po individuální chybě soupeře, další dokonce ve vlastním oslabení po přečíslení dvou na jednoho. Právě tenhle gól Letňany uklidnil a v poslední třetině si už výsledek v pohodě pohlídaly. Ba co víc, ještě domácím nasázely další tři branky, které vyplývají ze současného skvělého rozpoložení hráčů.

Proto všichni s napětím očekávají příští zápas na Spartě, která jako jediná v soutěži ještě neztratila ani bod. Bude to souboj o první místo, na který je zvědavá celá organizace Letců.

"Všichni se na to těšíme a celý týden se budeme poctivě připravovat. Taky jsme překvapení, jak dobře kluci hrajou. Měli jsme i štěstí, ale výsledkově je to zatím paráda. Herně jsou tam věci, na kterých se dá pořád zapracovat, ale pracovat se dá vždycky na všem," ví Kadaně.

Ještě se uvidí, jestli v atraktivní bitvě s rivalem z Holešovic bude v brance stát opět Lukáš Pařík, jenž mužstvu nyní pomáhal. Opět předváděl výborné výkony, byl pozorný a pracovitý a potvrdil, že je oproti svým vrstevníkům zatím výkonnostně výš.

HC Letci - Karlovy Vary 7:3 (2:0, 2:1, 3:2)
Branky a nahrávky: 2. Pětník (Klikorka), 18. Pětník (Klikorka, Bespalchenko), 22. Pinkas (Adamec, Zedek), 40. Pinkas (Klikorka), 45. Adamec (Klikorka), 49. Hlaváč (Klikorka), 55. Klikorka - 40. Novotný (Pohanka), 46. Novotný (Křemen), 57. Zdeněk (Tureček, Křemen). Rozhodčí: Velčovský - Tasch, Špringl. Vyloučení: 5:4 + Fleischman (Let.) 10 min. Využití: 0:2. V oslabení: 2:0. Diváci: 79. Střely na branku: 35:31.

Rytíři Kladno - HC Letci 2:8 (0:2, 1:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 28. Bernat (Kulma), 48. Bernat (Staněk, Urban) - 4. Pětník (Adamec), 13. Adamec (Klikorka), 34. Vlček, 36. Tzovairis (Vlček), 39. Klikorka (Pinkas), 42. Klikorka (Pětník), 49. Klikorka, 54. Krutil (Vlček, Vrba). Rozhodčí: Luczków - Ondráček, Košťálová. Vyloučení: 3:4 + Benda (Klad.) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 35:39.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka