Mladší dorost si připsal druhou porážku
neděle 09. října 2016

Debakl. Očekávané derby se Spartou mělo jasnou režii

Na ten dlouho očekávaný zápas se těšili, nebylo to jen pražské derby, ale především souboj prvních dvou týmů tabulky. Jenže Letci z něj nakonec odešli s debaklem. Porážkou 0:5 se suverénní Spartou zakončili první čtvrtinu základní části, přesto si v extraligové skupině Západ vedou parádně. Na druhém místě je sice vystřídala Plzeň, ale horší jsou Letňany jen o skóre.

Žádný gólový zápis, pět inkasovaných branek, poměr střel 21:50. I základní statistiky jasně svědčí o tom, kdo byl v nedělním šlágru kole lepší. Sparta je zatím suverénní, za úvodních devět kol neztratila jediný bod s impozantním skóre 70:17.

Ne, Letci tentokrát na lídra skupiny vážně neměli, proč si to nepřiznat...

"Když to přiblížím - my máme pět hráčů, kteří jim silově stačí, ale oni mají patnáct chlapáků. Jsou velcí a siloví, o hlavu větší než naši kluci. Soupeř vyhrál zaslouženě, tak bych to zhodnotil," srovnává trenér Tomáš Blažek.

Sparta má v této kategorii jeden z nejsilnějších týmů. Loni získala titul jak v osmé třídě, tak v mladším dorostu a právě tyto ročníky letos nastupují proti Letcům. Ti se statečně bili, jenže vzdorovat stačili jen polovinu utkání. Bohužel bez střeleckého úspěchu.

Zato soupeř udeřil dvěma góly v první a druhé třetině a vysoké vítězství pečetil třemi trefami v závěrečné části. "Ale nedostávali jsme hezké góly, všechno to bylo nahození před bránu, kde se sparťané fyzicky prosazovali," podotkl Blažek.

Po bitvě se Spartou Letňanští pokračují v minisérii domácích zápasů. Ve čtvrtek přivítají Chomutov, v neděli pražskou Kobru. V obou případech budou papírovými favority a v obou případech mají za úkol zvítězit.

Ostatně dosud prohráli jen dvakrát a pokaždé s týmy, které jsou v tabulce před nimi. Příležitosti k odvetě přijdou.

HC Letci - Sparta Praha 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 12. Rubeš (Gluzman), 24. Vandirek (Čermák, Škorpík), 48. Obadal (Gluzman, Rubeš), 52. Vitouch (TS), 60. Pšenička (Obadal). Rozhodčí: Folk - Gabriel, Zmeškal . Vyloučení: 5:6 + Najman (Spa.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 111. Střely na branku: 21:50.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka