Letci ve 12 lidech uspěli na severu Čech
pondělí 10. října 2016

Supervíkend. Oslabení junioři přivezli dvě cenné výhry

Dvakrát hráli venku. Dvakrát museli nastoupit v pouhých dvanácti lidech. Ale přivezli dvě cenná vítězství. Letňanští junioři se popasovali s nepřízní osudu a po výsledcích 4:2 z Litoměřic a 6:3 z Klášterce nad Ohří mohou čechrat své sebevědomí. "Kluci si zaslouží uznání, protože vzhledem k okolnostem předvedli opravdu vynikající výkony," chváli hlavní trenér Jiří Malinský.

Juniorský tým nemá vstup do nové sezony příliš jednoduchý. Tým trápí nedostatečný počet hráčů, který umocňuje ještě řada zranění a nemocí. I proto musel v uplynulém víkendu brát všemi deseti pomoc ze staršího dorostu.

"Byl jsem rád, že nám Martin Rousek pustil kluky, a tak jsme mohli dát dohromady aspoň pět obránců a sedm útočníků. Za tuhle pomoc jsme byli ještě raději vzhledem k tomu, že nemohli dorazit kluci ze Slavie, kteří museli hrát místo áčka zápas první ligy v Prostějově," popisuje Malinský.

Přes všechny komplikace se Letci ukázali jako ta správná parta, která táhne za jeden provaz. Zápas v Litoměřicích odmakali a trenér si pochvaloval hlavně parádní taktický výkon ze třetí třetiny, kdy se hráči zbytečně moc nehrnuli dopředu a přečkali i závěrečnou power-play domácích, která byla ještě umocněna vyloučením.

Těžko vyzdvihovat jednotlivce, protože šlo především o týmovou souhru, ovšem základ byl postavený na výborném výkonu brankáře.

Ten se činil i v Klášterci nad Ohří, kde Letňany vyhrály 6:3 opět osudu navzdory. I podruhé na severu Čech totiž mužstvo bojovalo ve dvanácti hráčích, a tak síly ubývaly poměrně rychle.

"Ale my jsme dokázali skórovat z brejků. Jeden gól jsme dali hned v první minutě, což bylo hodně důležité," přibližuje Malinský. I v Klášterci mužstvo zvládlo poslední třetinu, ve které už chvílemi mlelo z posledního. A i v Klášterci dal Tomáš Honetschläger dva góly.

"Oba zápasy se hrály po celou dobu nahoru dolů, takže to pro nás bylo opravdu hodně těžké. Kluci zaslouží poděkování. Celkově oba výsledky působí hodně dobře." Není divu, že mezi juniory může panovat dobrý pocit z poctivě odvedené práce a optimismus, který hráčům dodá sílu do dalších zápasů.

Nezbývá než doufat, že se ostatní marodi dají co nejrychleji dohromady, aby týmu pomohli už třeba v příštím týdnu. To v cestě bude stát Kobra a Most.

Litoměřice - HC Letci 2:4 (0:1, 1:1, 1:2)
Branky hostů: Honetschläger 2, Pražienka, Husák. Asistence: Mařík 2, Kazda, Honetschläger, Kučera, Pražienka.

Klášterec nad Ohří - HC Letci 3:6 (1:2, 2:2, 0:2)
Branky hostů: Honetschläger 2, Nedorost, Mařík, Pražienka. Asistence: Mařík, Kazda, Kučera, Pražienka, Honetschläger.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka