Tým kouče Malinského zdolal Kobru i Most
pondělí 17. října 2016

Letňanská juniorka válí, už vyhrála čtyři zápasy za sebou

Před sezonou panovaly drobnější obavy, jak se bude dařit letňanské juniorce. Ale realita zatím překonává očekávání, veškerý pesimismus byl zbytečný. Tým trenéra Jiřího Malinského totiž protáhl šňůru vítězných zápasů na čtyři, když si tentokrát poradil s Kobrou 5:4 po nájezdech a deklasoval Most na jeho vlastním ledě 12:3. "Dá se říct, že to byl vcelku úspěšný víkend," hodnotí hlavní kouč.

V tom uplynulém Letci zvítězili v Litoměřicích (4:2) a v Klášterci nad Ohří (6:3). Daleko větší práci měli v domácím souboji s městským rivalem Kobrou. Aby ne, kvalita jejího kádru byla o poznání vyšší, a tak se výhra rodila trochu složitěji.

Zřejmě i kvůli laxnosti hráčů, kteří si podle Malinského po předchozích úspěších tak trochu mysleli, že to půjde samo. Ale nešlo. Tým vstoupil do zápasu bez pohybu a herní projev se zlepšil až ve druhé části.

Napínavá a vyrovnaná bitva nedopadla čistým vítězstvím, jelikož Letci inkasovali vyrovnávací gól na 4:4 pár minut před koncem třetí třetiny, a tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. "V nich to bylo docela drama a rozhodlo se, tuším, až v sedmé sérii," přibližuje hlavní trenér.

Ten byl mnohem spokojenější v Mostě, byť jednoznačný výsledek 12:3 nijak nepřeceňuje. Může za něj totiž především nedisciplinovanost domácích, kteří Letňanům dovolili řadu přesilových her.

Zlom v utkání přišel ve druhé třetině. Po té první sice tým vedl už 2:0, ale mohl být tak trochu rád, že sám neinkasoval v několika oslabeních. A právě v prostřední části přidali borci v modročervených dresech další dva góly a dostali se do čtyřbrankového vedení. V tu chvíli bylo o výsledku rozhodnuto.

"A to jsme ještě spoustu dalších šancí neproměnili. Pro nás bylo důležité, že jsme se nenechali strhnout agresivitou soupeře a byli disciplinovaní. A oni se vyfaulovali. Bylo to jenom o tom udržet se a pak využít šance, které se naskytnou," popisuje Malinský.

A byť mužstvo za stavu 4:0 malinko polevilo a dovolilo Mostu snížit, žádné nervy se nekonaly. Letci totiž posléze soupeře zasypali další várkou branek. Pozitivní je, že si hráči ukázali, že když se vrátí ke své hře, tak jsou schopní být produktivní.

Příjemnou zprávou bylo, že se oproti předchozímu víkendu sešlo i více hokejistů, ačkoli i tentokrát museli vypomáhat hráči z dorostu (v obraně) a pomoct přijelo i pár borců ze Slavie do útoku. "Bez jednoho beka jsme měli tři kompletní lajny. Možná i proto nám proti Kobře chvíli trvalo, než se kluci dostali do tempa. Proto nám první třetina utekla a nebyla z naší strany úplně ideální."

Když však trenéři v kabině zvýšili hlas, mužstvo se rychle vzchopilo. Příští týden ho čeká dvojice domácích zápasů, kdy nejprve přivítá Hvězdu Praha a následně Klatovy.

HC Letci - Kobra 5:4sn (3:2, 0:1, 1:1)
Branky domácích: Mařík 3, Poljanyčka, Honetschläger. Asistence: Honetschläger, Satran, Jakub Kučera, Pařík, Jan Kučera, Hrubant.

Most - HC Letci 3:12 (0:2, 3:6, 0:4)
Branky hostů: Poljanyčka 3, Honetschläger 3, Jan Kučera 2, Mařík 2, Hlinka, Pražienka. Asistence: Kazda 4, Pražienka 2, Husák, Vojtela, Mařík, Poljanyčka, Jakub Kučera.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka