Žáci Letňan mají za sebou náročný týden
úterý 01. listopadu 2016

Série šesťáků je u konce. Osmáci jako jediní neprohráli

Hradec Králové momentálně patří k nejtěžším soupeřům v republice a minulý týden se o tom mohly přesvědčit všechny čtyři třídy Letců. Ani jedna totiž ve své žákovské soutěži nedokázala východočeský klub porazit. Pětku, šestku, sedmičku i osmičku čekala díky prázdninám hned dvě mistrovská utkání. Zatímco nejstarší třída jako jediná neprohrála, šesťáci pro změnu jako jediní neuspěli ani jednou.

Pětka doplatila na nedisciplinovanost

Pětka pátečním zápasem s Kutnou Horou odstartovala druhou třetinu své soutěže, ale utkání se Letcům herně příliš nepovedlo, byť skončilo vítězstvím 5:3. Čtyři hráči se totiž vrátili do sestavy po zdravotních absencích či škole v přírodě a ještě nebyli ve formě.

"Vázla kombinace, ztráceli jsme kotouče, dostávali jsme laciné branky, takže utkání se změnilo v nehokejovou podívanou," přiznal trenér Jan Zlatohlávek. Jediné, co ho mohlo těšit, byly body do tabulky a fakt, že se neopakovala blamáž z prvního kola, k níž nebylo daleko.

Naopak o den později předvedli Letci v Hradci Králové kvalitní výkon, domácí ale potvrdili své kvality. Zlatohlávkově partě dělala problémy hlavně první soupeřova formace, i proto pražský tým prohrál 3:4. "Hradec byl po celý zápas mírně lepší, my se sice brzy ujali vedení, ale po hrubé individuální chybě soupeř vyrovnal. A pak šel do vedení 3:1," popsal kouč. 

Letcům se sice podařilo vyrovnat, ale ve třetí třetině doplatili na nedisciplinovanost. "V tomto oslabení nás potopil náš nejtrestanější hráč, který se nechal vyloučit za zbytečné podražení a gól jsme dostali ve hře 3 na 5," čertil se Zlatohlávek. "A když jsme se pak nadechovali k tlaku, poslal nás dolů další hráč za špatné střídání."

Přesto pevně věří, že týmu nešťastné utkání něco dá. "Snad se z toho všichni hráči náležitě poučí a příště si už dobře rozjetý zápas neprohrajeme," dodal letňanský trenér na závěr.

5. třída: HC Letci - Kutná Hora 5:3 (1:0, 2:2, 2:1)
Branky domácích: Ciolek, Dvořák, Kudrna, Neuhäusl, PorubskýAsistence: Dvořák, Malý, Neuhäusl, Porubský.

Hradec Králové - HC Letci 4:3 (2:1, 1:2, 1:0)
Branky hostů: Hynek, Kudrna, Žák. Asistence: Dvořák, Motlíček.

Šestce skončila dlouhá série vítězství

Šesťáci svůj soutěžní týden načali už ve středu, když přivítali Hradec Králové. A lídrovi tabulky podlehli 3:6. Doplatili možná až na přehnaný respekt z první třetiny, která byla z jejich strany bojácná.

"Vůbec jsme nebruslili, neměli jsme žádný pohyb, takže jsme pustili soupeře do vedení. Ale od druhé třetiny jsme pohyb zlepšili a zbytek utkání už byl vyrovnaný," hodnotil kouč Ladislav Kadaně a sportovně uznal, že Hradečtí byli opravdu dobří.

V sobotu ale jeho družina nestačila ani na Slavii, na jejímž ledě prohrála divokým výsledkem 6:11. A tam se Letcům utkání nepovedlo vůbec.

"Byla to házená nahoru - dolů, moc se nebránilo, jenže zatímco Slavia góly dávala, my ne," nechtělo se tohle klání Kadaněmu příliš hodnotit. Tým tak utrpěli dvě porážky po dlouhé sérii šesti výher v řadě. "S Hradcem to zklamání není, protože to byl jeden z nejlepších zápasů v sezoně." 

"Ale proti Slavii nám chyběl nejlepší hráč, který pomáhal sedmičce, a bylo to znát," zmínil letňanský trenér Martina Vašíčka. "Kluci si s tím ještě neumějí úplně poradit a my na tom budeme muset zapracovat," uzavřel.

6. třída: HC Letci - Hradec Králové 3:6 (0:1, 1:1, 2:4)
Branky domácích: Vašíček 2, Šrámek. Asistence: Svoboda, Tejkl.

Slavia Praha - HC Letci 11:6 (4:2, 4:3, 3:1)
Branky hostů: Svoboda 2, Godochkin, Vosmík, Štípek, Šrámek. Asistence: Brytski 2, Šrámek 2, Flieger, Svoboda.

Sedmička zažila zápasy jako den a noc

Sedmáci si v pátek užívali hladkého vítězství nad outsiderem a Kutnou Horu vyprovodili z Ice Areny kanonádou 14:1. Soupeř je v tabulce poslední, navíc přijel jen s dvěma pětkami a rozdíl v kvalitě sil byl znatelný.

"Od začátku zápasu jsme byli vyloženě lepší, bylo to jen o tom, kolik dáme gólů. A já si myslím, že čtrnáct bylo ještě málo," nepřeceňoval výhru trenér Martin Kotyra. "Mohli jsme jich dát klidně pětadvacet. Byl to takový trénink. Kluci si alespoň něco zkusili, nahráli si a celkově hráli dobře."

Zatímco v pátek Letci narazili na outsidera, v sobotu naopak na favorita. Zažili tak zcela odlišné soupeře i naprosto rozdílné výsledky, protože v Hradci Králové prohráli 2:12.

"Hradec je naopak jeden z nejlepších týmů v republice a suverénně to potvrdil. A myslím, že i tady výsledek neodpovídá tomu, co se dělo na ledě. Mohli jsme těch branek klidně inkasovat víc," pronesl trenér Kotyra.

Soupeř byl podle něj lepší od začátku do konce, zatímco jeho svěřenci se Východočechů příliš báli. "Proto jsme nehráli svůj nejlepší hokej. Na sto procent jsme vlastně odehráli jen druhou třetinu, kterou jsme vyhráli 1:0." V té první a ve třetí však inkasovali po šesti gólech.

7. třída: HC Letci - Kutná Hora 14:1 (3:0, 4:0, 7:1)
Branky domácích: Vašíček 5, Pražák 3, Kužel, Křišťan, Štípek, Van Luyk, Sabol, UrbanAsistence: Blažek 6, Štípek 2, Kužel, Křišťan, Vašíček, Czech, Šercl.

Hradec Králové - HC Letci 12:2 (6:1, 0:1, 6:0)
Branky hostů: Blažek, Vašíček. Asistence: Vašíček, Štípek.

Osmička ukořistila tři velmi cenné body

Také osmáky čekaly v minulém týdnu dva zápasy a také oni se museli postavit proti Hradci Králové. Jako jediní s ním ve středu ukořistili alespoň bod za remízu 2:2, a to se počítá.

"Bylo to vcelku dobře odehrané utkání, měli jsme malinko problém se začátkem," pustil se do hodnocení trenér Martin Uldrich. "Přitom jsme si říkali, že musíme být od začátku soustředění a šlapat naplno. Jenže jsme poměrně brzy inkasovali."

Jako už tradičně přišel o přestávce proslov v kabině a hráči si slova o obětavosti a blokování střel vzali k srdci. A hra se rázem zvedla. 

V sobotu? Letci oplatili porážku z prvního vzájemného měření pražské Slavii, ale trenéři z výhry 8:3 měli paradoxně rozpačité dojmy. "Přišel jsem kvůli juniorce až na druhou třetinu, ale úvodních pět minut v té první prý byla katastrofa," prozradil Uldrich, že týmu musel kolega Michal Broš důrazně domluvit.

"Kluci si nechali říct, začali hrát. Někteří si museli ve druhé části odpočinout a ve třetí zase dostali šanci. Trošku je to nakoplo a začali hrát dobře. Za třetí třetinu už se nemusíme stydět," dodal Uldrich. Osmička tak neprohrála už pět utkání v řadě.

8. třída: HC Letci - Hradec Králové 2:2 (0:1, 1:0, 1:1)
Branky domácích: Bucek, Strnad. Asistence: Novotný, Pinkas, Bucek, Tůma.

Slavia Praha - HC Letci 3:8 (1:4, 2:1, 0:3)
Branky hostů: Broš 3, Strnad 2, Václavík, Bucek, Horáková. Asistence: Němec, Tůma, Trunda, Broš, Vojta, Bucek, Strnad, Václavík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka