Letcům se nedaří doma, válí naopak venku
pondělí 31. října 2016

Juniorka napravila dojem navzdory křivdám rozhodčích

Letňanská juniorka si před uplynulým víkendem stanovila za cíl získat ze dvou zápasů alespoň čtyři body. Nakonec má pouze tři, ale trenéři i hráči musí být i tak spokojeni. Hlavně kvůli tomu, že tým nezvládl první domácí duel s Klatovy a prohrál jasně 3:6. Dojem však napravil v neděli na ledě PZ Kladno, kde mužstvo i navzdory řadě sporných verdiktů rozhodčích zaslouženě zvítězilo 5:4.

Junioři Letců v této sezoně prožívají série úspěchů a neúspěchů. Po šňůře čtyř vítězství, z nichž tři vybojovali na půdě soupeřů (v Litoměřicich, Klášterci nad Ohří a Mostě), přišly dvě zklamání v domácím prostředí.

Po prohře 1:5 s Kobrou z minulého týdne nestačili svěřenci trenéra Jiřího Malinského ani na Klatovy. Ba co víc, byl to z jejich strany hodně odevzdaný a otupělý výkon. Přitom soupeř hrál ze začátku dost opatrně.

"V prvním kole jsme u nich totiž i přes prohru 3:4 předvedli slušné utkání. Tak Klatovy asi počítaly, že na ně doma vlítneme a předvedeme famózní výkon. Jenže my místo toho stagnovali a byli špatní. Hráli jsme bez chuti, bez náboje," popisuje asistent kouče Martin Uldrich.

Toho hosté postupem času pochopitelně využili a zaslouženě zvítězili.

Nálada v mužstvu nebyla po pátku moc dobrá, i když se všichni snažili zůstat pozitivní. A právě dobrý přístup a možná i touha napravit dojem sehrály výraznou roli v duelu na Kladně, který junioři naopak zvládli na výbornou.

Hlavně díky bojovnému výkonu a především disciplíně. Hráči se totiž nenechali vytočit řadou sporných verdiktů rozhodčích, kteří mužstvo několikrát poslali do oslabení a u soupeře nepotrestali řadu viditelných zákroků.

Uldrich vypráví: "Dva naši hráči třeba dostali úder do obličeje a tekla jim krev, přesto se žádné vyloučení nekonalo. Některé zákroky nebyly posuzované úplně na rovinu, každé straně se měřilo trošku jiným metrem."

O to víc si trenéři cení, že se hráči nenechali svést k nedisciplinované hře a zůstali ledově klidní a ukáznění po celý průběh zápasu. "Borci toho museli vydržet docela dost. Ale ubránili jsme i oslabení pět na tři, takže se nemáme za co stydět. Byl to velice povedený zápas. A i když jsme nakonec získali za víkend jen tři body, tak jsme celkem spokojení," uzavírá Uldrich.

HC Letci - Klatovy 3:6 (0:2, 1:3, 2:1)
Branky domácích: Honetschläger, Satran, Husák. Asistence: Kučera, Husák, Chládek, Satran, Honetschläger.

PZ Kladno - HC Letci 4:5 (3:1, 0:3, 1:1)
Branky hostů: Honetschläger 2, Poljanyčka 2, Kučera Jan. Asistence: Kučera Jakub, Hlinka, Fiala, Pražienka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka