Letňanské áčko excelovalo na Kobře
pondělí 31. října 2016

Muži jsou zpět na vítězné vlně, venku nasázeli 10 gólů

Kdepak, selhání z poloviny října z Hvězdy, kde letňanští muži prohráli po dlouhých dvou letech, je už dávno zapomenuto. Mužstvo od té doby nasázelo ve dvou utkáních úctyhodných21 branek: po domácím vítězství 11:1 nad Olympikem Praha zvládlo s velkým přehledem i duel na ledě Kobry "B" a slaví výhru 10:3. "Byl to z naší strany hezký hokej a pohodička," nezastírá kouč Jan Doutnáč.

Ale pozor, na tak jasný výsledek to na Kobře zpočátku vůbec nevypadalo. Mužstvo se sice dostalo hned v úvodu do rychlého vedení, jenže pak soupeři dovolilo dát ze dvou střel dva slepené góly a rázem prohrávalo.

"Dát gól v úvodním střídání, to by nám šlo. Ale pak jsme asi maličko povolili v koncentraci," upozorňuje Doutnáč.

Ten však vzápětí uznává, že když je potřeba, tak jeho svěřenci umí zapnout na jiný rychlostní stupeň. Což potvrdili i tentokrát a ještě do konce první třetiny stačili výsledek otočit zpátky na svou stranu. Ba co víc, dokonce vyhnali domácího gólmana z branky, i to značilo jejich psychickou převahu.

Zbytek duelu měli Letci ve své režii, trenér přesto musel v průběhu přeházet třetí formaci. Důvodem je zranění Martin Koubíka, jenž si tak trochu nešťastně zlomil prst na ruce.

"Při srážce spadl a svou vlastní hokejkou si na zemi zlomil prst," přibližuje trenér, kterému Koubík po esemesce vzkázal, že s ním v následujících šesti týdnech nemůže počítat.

Závažnější komplikace by to však letňanskému "áčku" způsobit nemělo. Doutnáč má totiž k dispozici osmnáct borců, z nichž každý je zastupitelný. "Takže pokud nebudeme mít osm zraněných najednou, měli bychom být v pohodě. Máme dostatečně silný kádr."

Letci se tak vrátili na vítěznou vlnu, trenér však výsledek z Kobry nepovažuje za samozřejmost. Už kvůli tomu, že se tu jeho mužstvu z dlouhodobého hlediska nehraje příliš dobře. Navíc Kobra v utkání nepředvedla úplně špatný výkon: napadala, snažila se bránit střední pásmo a i přes nepříznivý výsledek šlapala až do konce.

"V tomhle před soupeřem musím smeknout. Na druhou stranu byla kvalita na naší straně." Projevovalo se to v rychlosti, přesnosti střelby nebo v sehranosti při početních výhodách. Právě v nich tým dominoval a vstřelil hodně gólů.

Poslední třetinu si hráči vyloženě užili a zvítězili v ní jasně 5:0. Byla to v podstatě exhibice. "Dvacet minut jsme je sice v obranném pásmu nemotali, ale už tam byl klid v zakončení, kluci dávali góly se zvednutou hlavou a předváděli sebevědomé přihrávky na šířku útočného pásma. Takže opravdu pohodička," usmívá se Doutnáč.

Kobra Praha "B" - HC Letci 3:10 (2:3, 1:2, 0:5)
Branky a nahrávky: 7. Král (Dostál), 8. Sládek (Sysel), 33. Švácha (Procházka, Dostál) - 2. Novák, 10. Major (Neumann, Valder), 19. Mišner (Zima, Štěpán), 27. Štěpán (Štěpán, Šulc), 30. Kadaně (Mrázek, Horáček), 41. Štěpán (Mišner), 50. Mrázek (Kadaně, Horáček), 54. Kadaně (Mrázek, Horáček), 57. Bílek (Špičan, Valder), 60. Valder (Bílek).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka