Letci prohráli v Plzni i se Spartou Praha
sobota 12. listopadu 2016

Příliš velká únava. Starší dorost utrpěl nejtěžší prohru

Kádr je úzký a program nabitý. Na starším dorostu se začíná projevovat únava. Nejprve v pátek prohrál na ledě Plzně 2:4, v sobotu už na svého soupeře nestačil vůbec. Přitom proti Spartě Letci v obou předchozích zápasech sahali po vítězství, zato tentokrát utrpěli nejtěžší porážku v sezoně. "Prostě jsme nestačili a soupeř nás jednoznačně přehrál," komentoval prohru 1:6 kouč Martin Rousek.

Letci skutečně nedisponují nějakým extra širokým kádrem. Sestavu většinou točí na tři formace, v poslední době mají i vinou zraněného Milana Antoše velké problémy dát vůbec dohromady tři obranné dvojice.

Únava se začíná projevovat. "I když upřímně - čekal jsem, že přijde trochu dřív," tvrdí kouč Rousek.

Pražané v páteční bitvě drželi krok s nepříjemnou Plzní první polovinu zápasu, o oba zásahy se postaral kapitán Tomáš Fabiánek. Jenže papírový favorit poté dvěma góly rozhodl. 

"Začali nás přehrávat, ale my bychom neměli dostávat góly z dorážek před brankou. Tam je to především o vůli, bojovnosti a větším důrazu," mrzelo Rouska.

V sobotu byl rozdíl ještě patrnější. Se Spartou Letci sváděli dříve vyrovnané boje, ale nyní bylo o vítězi poměrně jasno. "S výjimkou dvou tří hráčů jsme na ně nestačili a Sparta kontrolovala utkání." 

Podle Rouska to ale není jen úzkým kádrem. Faktorů je víc. Starší dorost jako jediná věková kategorie v extralize neměla reprezentační přestávku. A kouč zároveň vzpomíná na letní přípravu. 

"Chtěl bych jen připomenout, že Spartě v posledním zápase stačili právě ti dva, tři hráči, kteří v letní přípravě nevynechali jediný trénink a byli po morální stránce ostatním příkladem. Není to náhoda. Dřív nebo později se to prostě projeví."

Další utkání Letce čeká už ve čtvrtek na státní svátek, kdy se představí v Karlových Varech, druhém týmu skupiny Západ. V sobotu pak přivítají dokonce vedoucí Chomutov, takže mise za honbou bodů bude mimořádně náročná.

"Ale aspoň tam máme v pátek volno, takže si naši klíčoví hráči budou moct aspoň trošku odpočinout," snaží se Rousek najít alespoň malé pozitivum. "Musíme doufat a bojovat. Ale těžké to bude."

Plzeň - HC Letci 4:2 (2:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Hajšman (Reitspies), 11. Hasman (Štěpánek), 32. Přikryl (Houdek), 49. Kovařík (Matiášek) - 2. Fabiánek (Rousek, Lytvynov), 20. Fabiánek (Rousek). Rozhodčí: Svoboda - Kotyza, Zimmermann. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 60. Střely na branku: 54:22.

HC Letci - Sparta Praha 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 6. Jelínek - 5. Kropáček (Arnošt, Šišolák), 9. Nacházel (Vitouch, Čermák), 32. Pšenička (Čermák), 41. Kropáček (Arnošt, Šišolák), 44. Čech (Nacházel, Vízner), 58. Čech (TS). Rozhodčí: Beránek - Buček, T. Kučera. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 139. Střely na branku: 17:62.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka