Dva Letci v zápasech vstřelili hattrick
neděle 13. listopadu 2016

Nejdřív Litoměřice, pak Klášterec. Junioři vítězili doma

Z gólových přestřelek letňanští junioři nevybočili, z bilance domácích zápasů ale už ano. V Ice Areně, kde se jim dosud příliš nevedlo, totiž vyhráli dva zápasy. V pátek deklasovali 8:3 Litoměřice, v neděli dohnali tříbrankovou ztrátu ve třetí třetině a porazili 7:6 po samostatných nájezdech Klášterec nad Ohří. Za pět víkendových bodů se tak mužstvo po zásluze dočkalo pochvaly od svých trenérů.

Lepší dojem ale měli Jiří Malinský s Martinem Uldrichem z páteční výhry, za kterou si prý mančaft šel od začátku do konce. "Říkali jsme si, že se na to důkladně připravíme. Kluci zahráli slušně, takže jsme nemohli být nespokojeni," povídal asistent Uldrich.

V utkání se třemi góly blýskl Jan Kučera a i nedělní bitva měla hrdinu s hattrickem - Oleg Poljanyčka ho završil v samostatných nájezdech, kterými rozhodl o bodu navíc.

"Jenže v neděli už byl týmový výkon slabší, malinko to pokulhávalo," všiml si Uldrich. "Nás nejvíc mrzí to, že víme, že hráči jsou schopni porazit kohokoliv, že mají na každého. Ale jejich výkon se odvíjí od toho, jestli jsou ukáznění a koncentrovaní."

Sílu navzdory těmto výtkám letňanský tým předvedl. To když v poslední dvacetiminutovce srovnával stav ze 3:6 na 6:6. "Bylo to jen díky tomu, že jsme začali plnit to, co jsme si řekli už před zápasem. Nechápu, proč to nemůže jít od začátku."

Juniorka z předchozích šesti zápasů na domácí půdě urvala jen pět bodů. Teď stejný počet přidala do tabulky za pouhá dvě utkání. Dvě výhry byl jednoznačně cíl týmu, který se na tento dvojzápas těšil.

Další skalpy mohou Letci do své sbírky přidat následující týden na ledě Kobry a doma s Mostem. Tedy se soupeři, s kterými v předchozím vzájemném střetnutí také urvali celkem pět bodů.

HC Letci - Litoměřice 8:3 (2:1, 3:1, 3:1)
Branky domácích: Kučera Jan 3, Poljanyčka 2, Urban, Honetschläger, Kalina. Asistence: Kazda 2, Kučera Jakub, Poljanyčka, Honetschläger, Kalina, Pařík, Kučera Jan, Husák.

HC Letci - Klášterec nad Ohří 7:6sn (2:2, 1:4, 3:0 - 0:0)
Branky domácích: Poljanyčka 2, Honetschläger 2, Satran, Kazda, rozhodující nájezd Poljanyčka. Asistence: Kazda 2, Husák 2, Fabiánek Urban, Satran.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka