Letci po Plzni nestačili ani na Karlovy Vary
neděle 13. listopadu 2016

Zaváhání... Mladší dorost poprvé prohrál dvakrát v řadě

Doteď mladší dorost Letňan našel přemožitele jen v Plzni a pražské Spartě. Od neděle se tento seznam rozšířil i o Karlovy Vary. Letci zažívají novou situaci, poprvé v sezoně prohráli dvakrát v řadě a v minulém týdnu vstřelili za dva zápasy jediný gól. Po porážce 0:2 s Plzní nestačili 1:3 ve Varech. Už tento týden zakončí základní část skupiny Západ a budou se připravovat na nadstavbu.

V první vzájemné bitvě s Plzní jí Letci vstřelili jediný gól. Teď se neprosadili vůbec a za celý zápas vyslali na branku pouhých deset střel. I poměr této činnosti - 10:53 - jasně dokazuje, kdo byl minulý čtvrtek lepší.

"Z obrany jsme zahráli ještě slušně, proto jen 0:2. Zato v útoku jsme neměli šanci se fyzicky nějak prosadit," přiznal kouč Tomáš Blažek. 

Plzeň navíc dokázala udeřit v přesilovkách. Oba góly padly právě z početní výhody.

Z části za nevýrazný výkon mohla i absence dvou klíčových hráčů Tadeáše Pinkase s Karlem Klikorkou, kteří se připravovali na utkání se starším dorostem. Z části si letňanský trenér všímá na hráčích uspokojení z předchozích výsledků.

Letci od začátku soutěže zatím prohráli jen čtyřikrát a už před dvěma týdny si s velkým předstihem zajistili účast v play-off. "Ale někteří hráči začínají mít nosánky nahoru a neuvědomují si, že tahle soutěž je vyrovnaná. Budou se muset vrátit zpátky na zem."

Hlavně nedělní výkon ve Varech Blažka rozčílil. To už byl navíc tým v plné sestavě.

"Viděl jsem neochotu pracovat, nebyli jsme důrazní, nezvládli jsme zápas mentálně," vyjmenovával příčiny porážky. I v tomhle utkání byl soupeř střelecky aktivnější, i když herně na tom byly týmy podobně. "Jenže Vary si za body na rozdíl od nás víc šly a taky je získaly."

Ve čtvrtek Letci přivítají Kladno, v neděli zakončí základní část na ledě suverénní Sparty. Hned následující týden začne očekávaná nadstavba, kde se sloučí skupiny a narazí na sebe lepší týmy.

Cíl trenérů je jasný: "Budeme se připravovat a pracovat s mužstvem. Chceme se vrátit k výkonům, které jsme předváděli dřív. Ty současné rozhodně nejsou ideální."

HC Letci - Plzeň 0:2 (0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Váchal (Kovařík, Princl), 36. Šiller (Přikryl, Mužík). Rozhodčí: Pilný - Frodl, Potůček. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2. Diváci: 43. Střely na branku: 10:53.
 
Karlovy Vary - HC Letci 3:1 (0:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 27. Rozhon, 51. Jiskra (Korčmaroš), 57. Karbulka - 17. Hlaváč (Klikorka). Rozhodčí: Hlinka - Coubal, Kopáč. Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 65. Střely na branku: 33:24.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka