Letci prohráli na Kobře i doma s Mostem
pondělí 21. listopadu 2016

Nepovedený víkend juniorky: odevzdanost a dvě prohry

Letňanská juniorka má za sebou nepovedený víkend, ve kterém prohrála oba zápasy. Nejdříve nestačila na Kobře, které podlehla jednoznačně 3:7, a pak doma ani na Most. I ten Letcům nasázel sedm branek, byť duel skončil o něco příznivěji 5:7. "Nejsmutnější bylo, že nám chybělo nasazení a touha uspět. Spíš jsme si přišli zahrát, než vyhrát," glosuje situaci asistent trenéra Martin Uldrich.

Série tří vítězství je zapomenuta, mužstvo se teď musí rychle sebrat, aby nepřišel výraznější propad tabulkou. V současné chvíli jsou Letňany v desetičlenné skupině na páté příčce. Přeskočil je nedělní přemožitel z Mostu a zespoda se na ně tlačí Kobra.

A aby toho nebylo málo, tým čeká v následujícím kole Hvězda Praha, tedy celek, jenž se společně s Ústím dělí o vedoucí místo.

Dvě ztráty jsou maličko zapříčeněné absencí řadou hráčů, s čímž se trenéři potýkají v podstatě od začátku sezony. "Máme dost zraněných, mančaft po zdravotní stránce není úplně v pohodě," popisuje Uldrich.

Jeden hráč má problémy s třísly, další je dlouhodobě mimo kvůli zádům. A do toho se musí připočítávat další drobná zranění nebo virózy. "Takže musíme doufat, že se nějak dáme všichni dokupy, aby byli kluci zdraví a vyléčení. A pak se samozřejmě pokusíme navázat na úspěšnější sérii."

Podobné myšlenky jsou však momentálně spíše v rovině přání, protože hráčů je skutečně málo. Ačkoli tým doplňují mladší borci ze staršího dorostu, tak je to pro trenéry věčný boj a musí být rádi, když složí necelé tři útočné formace a dva obranné páry.

"Centři hráli za dva, což je ve dvou po sobě jdoucích utkáních samozřejmě zápřah a síly klukům rychle ubývají. Nicméně to nebrání tomu, aby se pokusili hrát naplno a chtěli vyhrát. Tohle bohužel z naší strany nebylo vidět. Spíš to bylo pojatý, že se zúčastníme," hodnotí Uldrich.

A tak hlavním úkolem pro trenéry bude z hráčů dostat rezignaci, která může oslabený tým psychicky nahlodávat. "Bohužel není kam sáhnout, o to je to pro nás trenéry složitější. Nezbývá, než se s tím vypořádat a jít dál."

Kobra - HC Letci 7:3 (2:0, 0:1, 5:2)
Branky hostů: Urban, Honetschläger, Satran. Asistence: Kazda 2, Honetschläger 2, Pražienka, Husák.

HC Letci - Most 3:7 (2:2, 2:2, 1:3)
Branky domácích: Kalina 2, Satran 2, Nárovec. Asistence: Vojtela 2, Urban, Kazda.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka