Třídy Letců odehrály další nabitý týden
úterý 22. listopadu 2016

Osmáci přišli o sérii bez porážek. Mladší žáci neprohráli

Žákovské týmy mají za sebou další týden, ve kterém se pořádně zapotily, protože odehrály po dvou utkáních. Páťáci vrátili porážky Zbraslavi a Mladé Boleslavi z prvních vzájemných zápasů, šestka i přes nepřesvědčivé vystoupení vyhrála a poté remizovala. Sedmička po špatném výkonu dokázala vyhrát a po dobrém naopak vysoko padla. Osmáci si za srdnaté výkony vysloužili dva body ze dvou zápasů.

Pětka oplatila prohry svým sokům

Letňanské páťáky čekal v minulém týdnu nelehký úkol. Čelili totiž sousedům v tabulce, kterým navíc v prvních kolech podlehli. Bylo tedy jasné, že půjde o vyrovnané a těžké boje. Svěřenci Jana Zlatohlávka šli proto do obou duelů hladoví a odhodlaní. Odměnou jim pak byla vítězství 6:4 nad Zbraslaví a 4:3 v Mladé Boleslavi.

Už před čtvrtečním utkáním se Zbraslaví apeloval asistent Michal Pařík na hráče, aby nastoupili do zápasu aktivně. "Věděli jsme, že to bude těžké. Chtěli jsme po celém týmu, aby makal na sto procent od začátku. Na klucích bylo vidět, že chtějí. Podali výborný týmový výkon," chválil Pařík pátou třídu.

I přes dobrý nástup se šlo po dvou periodách do šaten za stavu 3:3, a rozhodnutí tak přišlo až ve třetí části. "Do poslední třetiny jsme vlítli výborně. Dali jsme na 6:3 a pak už jsme si to pohlídali. Jsem rád, že jsme to zvládli," řekl Pařík. 

V sobotu proti Boleslavi mělo jít o podobný průběh, což se potvrdilo. Letci se ale tentokrát dostali do dvougólového trháku po dvou třetinách, a pak svojí urputnou hrou připustili už jen snížení stavu. "Těžké a zajímavé utkání s kvalitním soupeřem. Chvíli jsme měli převahu my, pak zase oni. Celkově jsme byli ale mírně lepším týmem a zaslouženě jsme o branku vyhráli," popsal Zlatohlávek.

Pětka si tak v jednom týdnu připsala druhý cenný skalp, který může týmu v budoucnu jen pomoci. "Bylo to jedno z vítězství, která dodají mužstvu velké sebevědomí. Kromě skvělého týmového výkonu bych vyzdvihl první obrannou dvojici a výkon brankáře," dodal hlavní kouč.

5. třída: HC Letci - Zbraslav 6:4 (2:1, 1:2, 3:1)
Branky domácích: Hynek 2, Dvořák, Panýr 2, Kudrna. Asistence: Malý, Kudrna, Dvořák, Porubský.

Mladá Boleslav - HC Letci 3:1 (1:2, 1:2, 1:0)
Branky hostů: Dvořák, Kudrna, Hynek, Panýr. Asistence: Hynek, Porubský, Kudrna, Neuhäusl.

Šestka nehrála ideálně, ale přesto uspěla

Šesťáci měli nabitý program, jelikož sehráli dva duely ve dvou dnech. Ve čtvrtek vyhráli i s notnou dávkou štěstí v Liberci 4:3, o den později pak doma v předehrávce remizovali s Pardubicemi 3:3.

V říjnovém utkání dokázali Letci porazit Bílé Tygry z Liberce 6:2, jenže Severočeši se od té doby zvedli, a proto bylo jasné, že to tak jednoznačné nebude. Letňany nebyly ve Svijanské aréně lepším týmem, nicméně díky slušné produktivitě a výbornému výkonu gólmana urvaly těsné vítězství.

"Celý zápas jsme tahali za kratší konec, ale se štěstím jsme vyhráli. Dva góly nám daroval jejich gólman. Naopak musím vyzdvihnout výkon našeho brankáře, který podal dobrý výkon," přiznal trenér Ladislav Kadaně.

V pátek proti Pardubicím byli Letci oslabeni o svého elitního útočníka, což se pravděpodobně projevilo i na koncovce. "Z naší strany to znovu nebyl úplně dobrý zápas. Pardubice se oproti předchozímu souboji zlepšily, nebylo to nic jednoduchého," vysvětloval Kadaně.

Páťáci teď musejí zmobilizovat síly a podat zlepšený výkon. Vždyť v sobotu je na programu Mladá Boleslav, se kterou soupeří o druhé místo v tabulce. "Máme celý týden na to, abychom se připravili," hlásí kouč. 

6. třída: Liberec - HC Letci 3:4 (1:0, 2:2, 0:2)
Branky hostů: Horáček, Vašíček, Hnízdil, Svoboda. Asistence: Jelínek, Brytski, Vašíček.

HC Letci - Pardubice 3:3 (1:1, 1:2, 1:0)
Branky domácích: Brytski 3. Asistence: Sitarčík 2, Vosmík, Svoboda.

Výkony sedmičky neodpovídaly výsledkům

Letňanští sedmáci prožili týden paradoxů. Ve čtvrtek totiž doma se Zbraslaví předvedli slabý výkon, který ovšem stačil na výhru 4:2. V sobotu pak odehráli proti Mladé Boleslavi dobré utkáni, přesto však padli vysoko 5:12.

První vzájemný duel ve Zbraslavi měl jednoznačný průběh, Letci totiž zvítězili hladce 15:2. Kdo čekal teď něco podobného, hodně se mýlil. "Nebudu si brát servítky. Byl to naprosto nejhorší zápas v sezoně. Zbraslav sice přijela s jiným týmem, než jsme hráli tam, ale to je úplně jedno. Kluci to hrubě podcenili," vyjádřil velkou nespokojenost šéf letňanské střídačky Martin Kotyra.

Trenérova nespokojenost byla znatelná. Svým svěřencům patřičně vyčinil v kabině, protože podobný výkon by měl proti Mladé Boleslavi fatální následky. "Po čtvrtečním i před sobotním zápasem jsem měl k týmu proslov, abychom se zvedli," prozradil hlavní kouč.

A bylo to znát. Letci sice obdrželi nešťastné góly zkraje zápasu, pak ale srovnali hru a byli dobrým soupeřem. "Z nepovedeného startu jsme se oklepali, pak jsme hráli 55 minut výborný hokej. Chyby k hokeji patří, ale byl jsem spokojený. Posledních šest gólů jsme dostali v posledních pěti minutách, proto ten šílený výsledek," obhajoval Kotyra výkon sedmáků.

Ti se budou muset dle slov trenéra zlepšit v zápasech s těžkými protivníky. "Měli jsme, myslím, i smůlu, ale Boleslav má nicméně velkou kvalitu. Musíme se naučit hrát proti silnějším soupeřům a nejen proti těm slabším," dodal na závěr.

7. třída: HC Letci - Zbraslav 4:2 (3:0, 1:1, 0:1)
Branky domácích: Šíba 2, Kudrna, Křišťan. Asistence: Šíba, Křišťan, Pražák.

Mladá Boleslav - HC Letci 12:5 (4:2, 1:1, 7:2)
Branky hostů: Jebousek, Kovalyov, Šercl, Kudrna, Blažek. Asistence: Kovalyov, Jebousek, Blažek, Křišťan.

Osmička přišla o sérii bez proher

Nejstarší žákovská kategorie ani napodruhé nestačila na liberecké Bílé Tygry, kterým ve čtvrtek v Podještědí podlehla 3:6. Chuť si pak osmáci spravili v sobotu, kdy zvládli vyrovnané utkání s Pardubicemi. Nakonec vyhráli 6:4.

Tým pár jmen uvolnil pro potřeby mladšího dorostu, a tak nastoupil v okleštěné soupisce. Půjčit si proto musel hráče i ze sedmé třídy.

V Liberci se prakticky rozhodlo už v úvodní části, kterou Tygři ovládli jasně 4:0. Pak už se Letcům stav jen těžce doháněl. "První třetina nestála za nic. Liberec měl výborný mančaft. Jedna jejich lajna trénuje i občas hraje za mladší dorost. Bylo to znát, ti kluci o sobě věděli a měli navrch," uznal trenér Martin Uldrich kvalitu soupeře.

Jeho mužstvo se nicméně zvedlo a třetí třetinu dokonce ovládlo. "Líbilo se nám, že naši kluci hráli do konce utkání naplno. Nikdo nebyl otrávený na střídačce. To beru jako velké pozitivum, že kluci uměli zapnout, i když se nedařilo," ocenil Uldrich.

Před měsícem si Letci z Pardubic odvezli vysoké vítězství 14:5, jenže teď už Východočeši podobný debakl nepřipustili. "Dvěma našim klukům bylo špatně, a tak museli ze zápasu odejít. Pardubice měly naopak posilu v podobě brankáře a slušně se na nás připravili. Předvedli proti nám velmi dobrý výkon," přiznal kouč Letců.

Osmička si tak právě před Pardubicemi upevnila postavení v tabulce. Momentálně je na 3. pozici čtyři body za Libercem.

8. třída: Liberec - HC Letci 6:3 (4:0, 2:1, 0:2)
Branky hostů: Šercl, Broš, Dobrov. Asistence: Trunda, Novotný, Bucek, Tůma, Strnad, Straka.

HC Letci - Pardubice 6:4 (3:0, 1:3, 2:1)
Branky domácích: Václavík, Tůma, Broš, Šercl, Strnad, Trunda. Asistence: Bucek 2, Dobrov, Trunda, Pinkas.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka