pondělí 12. prosince 2011

Rebelové zastavili rozjetý vlak Letců, nenechali jim ani bod

V posledním utkání skupiny střed nedokázali Letci ani napočtvrté najít recept na soupeře z Havlíčkova Brodu a ztratili tak na ledě soupeře tři body. Potvrdilo se tak to, že Rebelové to na Letce umí a letos s nimi mají stoprocentní bilanci - ze 4 utkání získali 12 bodů.

Letci ukončili základní část ELSD porážkou, když podlehli Havlíčkovu Brodu na jeho ledě 3:1. Začátek přitom neměli vůbec špatný. První třetinu lépe bruslili a častěji se tlačili do zakončení, nicméně jako v předchozích utkáních i dnes ztroskotali na vynikajícím Dolejšovi v Havlíčkobrodské brance.
Skóre otevřeli v 12. minutě hosté, když pěknou zadovku Arnošta poslal z první po ledě k tyči Brejcha (0-1)
V 16. minutě měli Letci výhodu přesilové hry, dnes jim to ale vůbec nešlo a vlastně se ani přes vynikající obranu Brodu nedostali do útočného pásma. Jako by jim výhoda jednoho muže v poli spíše překážela než pomohla.
V 18. minutě bohužel z neškodného nahození z rohu z brankové čáry vyrovnal domácí Dvořák (1-1) a Švihálek jen marně přemýšlel, kudy mu kotouč výzbrojí propadl.

Na začátku druhé třetiny putoval za zcela zbytečné podražení na trestnou lavici letňanský Uhlíř a havlíčkobrodští se usadili v útočném pásmu. Po chvíli kombinování střílel od modré čáry Dundáček a odražený puk vrátil do branky Dvořák (2-1).
Letci se nechtěli s vedením Brodu smířit a dál se tlačili před Dolejšovu branku, nicméně recept na jeho překonání nenašli ani Arnošt či Kaplan v samostatných nájezdech a tak i přesto, že i v druhé třetině Letci lépe bruslili a měli více šancí, odnesl si Brod do kabiny vedení 2-1.

V třetí třetině vsadili Letci všechno na útok a každou příležitost se snažili zakončit střelou na branku. Rebelové ale výborně napadali a poctivě bruslili dozadu a tak často zachytávali útok Letců už ve středním pásmu. Když se k tomu vynikajícím výkonem přidal Dolejš v brance, stala se ze hry Rebelů nepřekonatelná hráz. S ubývajícím časem navíc Letci kupili nepřesnosti a na hokejky se jim lepila nervozita. 
V 52. minutě navíc Chlubna přidal třetí branku Rebelů a s Letci to nevypadalo vůbec dobře (3-1). V následujících minutách Rebelové přitvrdili a rozbili tak kombinační hru Letců. Veškeré snahy o přesné zakončení pokryl Dolejš v brance a Letci se tak už nedokázali prosadit a ztratili poslední šanci Rebeli v této sezóně porazit.

FINÁLNÍ TABULKA ELSD skupiny S

VÝSLEDKY 28. KOLA


Letci tak po základní části obsadili 6. příčku ve skupině střed a hned v pátek 16.12. a následně v sobotu hrají první dvě utkání nadstavby. Letci spadli společně s Pardubicemi, Rebely a Mladou Boleslaví do skupiny B. S těmito soupeři se již nepotkají a sehrají utkání s týmy ze skupiny východ a západ, které se umístili na 5.-8. místě.


Další program staršího dorostu ZDE

Čtěte také

Podcast hokej zblízka