Z žákovských týmů vyhráli pouze páťáci
neděle 04. prosince 2016

Těžký víkend žáci herně zvládli, výsledkově však nikoli

První prosincový víkend přisoudil letňanským žákům těžké soupeře. Pětka se sedmičkou doma přivítaly Liberec a šestka s osmičkou zamířily do Hradce Králové. Páťáci jako jediní vyhráli, když přehráli lídra soutěže. Šestka prohrála vysoko, třebaže to tak špatné nebylo. Sedmáci předvedli výkon sezony, ale nevyužili šance. S chřipkou zápolící osmá třída prohrála svůj souboj až v poslední třetině.

Pětka si poradila s lídrem

"Jsem obrovsky zklamaný z výkonu některých hráčů. Tuhle ostudnou porážku může napravit jen příští týden, pokud porazíme první Liberec," hlásil minulý týden trenér páťáků Jan Zlatohlávek po prohře s Nymburkem.

V tu chvíli ale ještě netušil, jak moc si vezmou Letci jeho slova k srdci. Ti totiž přivítali Bílé Tygry z Liberce, kteří se pyšnili sérií čtrnácti výher v řadě. A přestože favorité ze severu Čech ovládli úvodní třetinu, zápas nakonec patřil Pražanům, kteří porazili liberecké šelmy 4:2.

Nebyl to ovšem žádný med. Letci měli od začátku výraznou územní převahu, ale nedokázali proměnit své šance. To se naopak dařilo soupeři, který si v úvodní části vypracoval dvougólové vedení. Letňany se však nevzdaly a pokračovaly v tlaku, který přinesl kýžené vyrovnání ve druhém dějství. O cenné výhře pak Letci rozhodli dalšími dvěma brankami v závěrečné periodě.

"Od první minuty jsme byli lepším týmem, hráli jsme srdcem a šli si za vítězstvím. I přes nepříznivý vývoj jsem věřil, že to zvládneme. Všem hráčům děkuji za skvělý týmový výkon a pevně věřím, že v nich budeme pokračovat," prohlásil šťastný Zlatohlávek.

Letci tak vystavili stopku suverénnímu lídrovi tabulky, na což mohou navázat hned tuto sobotu proti papírově slabším Benátkám nad Jizerou.

5. třída: HC Letci - Liberec 4:2 
(0:2, 2:0, 2:0)
 
Branky domácích: Porubský 2, Panýr, Kudrna. Asistence: Porubský.

Oslabení šesťáci nestačili na Hradec

Hradec Králové je bezesporu tím nejtěžším, co může šesťáky v letošní sezoně potkat. Východočeši zvládli první dva vzájemné souboje a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Oslabení Letci padli na ledě soupeře 2:9.

"Dostali jsme takovou mikulášskou nadílku. Soupeř je dobrý a nám chyběla gólmanská jednička. Proti takovýmu mančaftu musíte být kompletní a stejně je složité je porazit," přiznal trenér Ladislav Kadaně.

Kvalita soupeře tedy byla nad síly jeho týmu, který však i přes vysokou prohru bojoval a neodehrál špatné utkání. "Nevyšla nám první třetina, ale pak jsme se zvedli a nebylo to tak zlé. Ve třetí části jsme i prostřídali posty, aby si to kluci ozkoušeli. Škoda jen mnoha vyloučení," řekl letňanský kouč.

Tento týden čeká Letce derby se Slavií, se kterou mají letos vyrovnanou bilanci. Teď ji budou chtít zlomit ve svůj prospěch. "Výsledkově to poslední dobou není ono. Každopádně teď nás čeká Slavia, což je další těžký soupeř. Připravíme se na to a snad to vyjde," věří Kadaně.

6. třída: Hradec - HC Letci 9:2 (5:0, 1:1, 3:1)
Branky hostů: Horáček, Liberda. Asistence: Hnízdil, Flieger.

Sedmička doplatila na koncovku

Sedmička si to v sobotu rozdala s Libercem, se kterým uhrála před dvěma měsíci v Podještědí remízu. Tentokrát se hrál v Ice Areně pohledný hokej, který ovšem skončil šťastně pro Bílé Tygry. Letci jim podlehli 2:5.

"Byl to super zápas z obou dvou stran. Myslím, že nejlepší hokej, co jsme zatím předváděli," poznamenal trenér Martin Kotyra.

Jeho mužstvo nicméně i tak prohrálo. Rozhodla o tom především mizerná koncovka, která byla kaňkou na jinak dobrém výkonu. "Mrzí nás neproměňování šancí. Měli jsme až patnáct gólovek, ale dali jsme jen dvě branky. To je hrozně málo. V poslední třetině jsme jeli několikrát sami na bránu, ale nedali jsme z toho nic," litoval kouč Letců.

Do dalších zápasů je tak cíl jasný. "Musíme zapracovat na koncovce. Cením si ale toho, že jsme se do šancí dostávali. Když takhle budeme hrát dál a kluci se to naučí proměňovat, bude to dobrý," řekl Kotyra.

7. třída: HC Letci - Liberec 2:5 (1:4, 3:0, 0:0)
Branky domácích: Blažek, Jebousek. Asistence: Blažek.

Odhodlání osmáků na body těsně nestačilo

V souboji prvního se třetím se Letci vydali na led hradeckého Mountfieldu, se kterým získali v předchozích dvou duelech pouze bod. O to větší bylo odhodlání. Osmáci dlouho drželi naději na výhru, která se nakonec rozplynula ve třetí periodě, kdy dvakrát inkasovali a nakonec prohráli 1:2.

"Na Hradec jsme se delší dobu připravovali a chtěli jsme je porazit. Po dlouhé době to bylo utkání, ve kterém jsme měli parádní vstup do zápasu. Bylo vidět i na klucích, že si uvědomují důležitost toho zápasu. Snažili se do toho dát maximum," všiml si kouč Martin Uldrich. 

Faktem je, že osmičku dlouhodobě sužují nemoci. Nejinak tomu bylo i tentokrát, proto je těsný výsledek důkazem velké bojovnosti. "Stále řádí chřipky, takže nastoupilo jedenáct bojovníků. Kluci předvedli parádní nasazení, proto jim chci poděkovat a smeknout před nimi," chválil Uldrich svůj tým.

Letci tak ukázali, že nedají svojí kůži lacino. A to se bude v sobotu se Slavií jistě hodit.

8. třída: Hradec - HC Letci 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Branky hostů: Strnad. Asistence: Václavík.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka