Mladší žáci neprohráli, starší nebodovali
úterý 13. prosince 2016

Žáci se výsledkově trápili. Výhru si odnesli pouze páťáci

Žákovské týmy mají za sebou další víkend, který ani tentokrát nebyl úspěšný. Z vítězství se radovali pouze páťáci, kteří aktivní hrou udolali Benátky na jejich ledě. Šesťáci doplatili na nevyužité příležitosti, a proto remizovali se Slavií. Sedmička odehrála dobře jen poslední třetinu, ale porážku už nedovedla zvrátit. Osmáci měli zase nejlépe rozjetý zápas, který ovšem nedotáhli, a proto rovněž padli.

I přes drama pětka kontrolovala hru

Letňanská pětka je v poslední době vůbec nejúspěšnějším žákovským týmem, což potvrdila i minulý víkend. Stejně jako ten předchozí dokázali páťáci jako jediní z žáků vyhrát, když zdolali Benátky na jejich ledě 3:2.

"Většinu zápasu jsme byli aktivnějším týmem, který tvořil hru. Domácí hráli jen na brejky. Bylo to solidně zvládnuté utkání podpořené výborným výkonem Tomáše Urbana v brance," řekl trenér Jan Zlatohlávek

Letci se nicméně v úvodu potýkali s aklimatizací na velkém kluzišti v Benátkách, kde před zápasem trénovali rychlobruslaři. Přesto měli více ze hry a otevřeli skóre po pohledné kombinaci. Pár vteřin před koncem první třetiny však o vedení přišli.

Ve druhé části si páťáci agresivním napadáním vysloužili dva góly a vedení dokázali udržet i přes zkorigování Benátek 90 sekund před koncem zápasu. "Mrzí mě jen špatná koncovka, která plyne z nízké razance střelby. Pracujeme na tom, ale je to běh na dlouhou trať," Zlatohlávek vysvětloval, proč došlo k závěrečnému dramatu. 

5. třída: Benátky - HC Letci 2:3 
(1:1, 0:2, 1:0)
 
Branky hostů: Kudrna, Panýr, Pešan. Asistence: Hynek 2.

Neefektivní šesťáci jen remizovali

Trápení šesťáků pokračuje. Nemocemi postižení Letci nevyhráli tři předchozí utkání a bohužel to nezměnili ani proti poslední Slavii. V zápase dvou hráčů remizovali v Ice Areně 4:4.

Pražské derby bylo přeci jen v režii letňanské šestky, která se ale stejně jako o rok mladší kolegové potácí s koncovkou. A to se pak samozřejmě těžko vyhrává. "Byli jsme lepší, ale neproměňovali jsme šance, což nás trápí po celou sezonu," přiznal kouč Ladislav Kadaně.

Souboj patřil především dvěma hráčům, kteří se přetahovali o góly stejně jako oba týmy o vítězství. Bodově se nakonec rozdělili smírně. "Bylo to utkání o dvou hráčích. Útočník Slavie měl 3+1, náš Martin Vašíček dal zase čtyři góly," vyzdvihl výkon obou borců trenér Letců.

V sobotu čeká Letce Hvězda, se kterou letos ještě neztratili body. A tuto bilanci si budou chtít udržet i před uzavřením kalendářního roku.

6. třída: HC Letci - Slavia 4:4 (1:1, 1:1, 2:2)
Branky domácích: Vašíček 4. Asistence: Šrámek 2.

Sedmička odmakala pouze třetinu

Sedmáci rovněž neprožívají nijak radostné období, ale z velké části si za to mohou sami. Z šedesáti minut hrát pouhých dvacet je zkrátka málo, i proto nestačili na Benátky 5:8.

"Dvě třetiny jsme se báli hrát svůj hokej, který se učíme pořád dokola. Pokud mě kluci nebudou poslouchat a nebudou dělat to, co po nich chci, tak budeme pořád prohrávat," vysvětloval zklamaný trenér Martin Kotyra.

Porážka se tak urodila v prvních dvou periodách, kdy Letci ztráceli 1:7. Trenérova domluva o druhé pauze ovšem pomohla a mužstvo se zvedlo. "Ve třetí části jsme začali hrát a vyhráli jsme ji 4:1. Musíme se naučit nebát se hrát a nepřizpůsobovat se soupeři, pak to bude dobrý," svěřil se Kotyra.

Náladu si mohou Letci zlepšit v sobotu proti Mělníku. "Teď chceme vyhrát, abychom měli klid a mohli si užít Vánoce," hlásí letňanský kouč.

7. třída: Benátky - HC Letci 8:5 (4:1, 3:0, 1:4)
Branky hostů: Vašíček 2, Blažek, Křišťan, Šíba. Asistence: Panýr, Blažek, Šíba, Kudrna.

Osmička přišla o slibný náskok

Letňanští osmáci prožili jedno z nejméně šťastných utkání v sezoně. Vždyť proti silné Slavii vedli už 4:1, jenže kvůli nevydařené třetí části nakonec prohráli 4:5.

"Poslední gól jsme dostali 1:14 před koncem. Je velké zklamání, že jsme to nedotáhli," litoval trenér Martin Uldrich.

Faktem je, že mužstvo nebylo úplně zdravotně v pořádku, což se bezesporu podepsalo na závěrečném dějství. "Oni měli víc lidí. Po utkání nám navíc slehli dva lidi, takže jsme nebyli úplně v pohodě. Na druhou stranu to byly věci, na které byli hráči upozorňovaní," připomenul kouč.

Podle jeho slov se Slavia v poslední periodě tolik nezlepšila, bylo to zase o jednom hráči. "Mají tam kluka, který je odskočený v téhle kategorii. On je mezi kruhy nebezpečný, má lepší střelecké parametry, jak někteří dorostenci," přiznal Uldrich.

I osmáky čeká v sobotu poslední ligová šichta v roce 2016. "Máme Hvězdu, budeme to chtít odehrát co nejlíp a naladit se na Vánoce výhrou," věří trenér v úspěch.

8. třída: HC Letci - Slavia 4:5 (2:1, 2:2, 0:2)
Branky domácích: Broš 2, Bucek, Straka. Asistence: Bucek 2, Tůma, Trunda, Straka.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka