Starší dorostenci uspěli na moravském výletě
neděle 18. prosince 2016

Úspěšný konec roku: starší dorost pokukuje po play-off

Starší dorostenci Letňan za sebou mají povedený dvojzápas, kterým uzavřeli kalendářní rok 2016. Tým trenéra Martina Rouska na výletě po Moravě nejprve zvítězil 9:3 ve Vsetíně a následně přehrál Olomouc 6:0. "Je to příjemná tečka a Vánoce budou veselejší, protože jsme získali bodový náskok na spodek tabulky. Starosti by se nám měly vyhnout," věří Rousek.

Hlavní trenér popravdě kouká spíš nahoru než dolů. Letci totiž momentálně ztrácí na postupové pozice do play-off jen šest bodů, takže by byl hřích se o tuhle šanci alespoň nepoprat.

Vždyť komu by se chtělo končit sezonu už 18. února? "Uvidíme. Teď budeme mít dva nejtěžší soupeře ze skupiny východ - pojedeme do Vítkovic a do Havířova. A doma bychom měli mít první zápas toho nejlehčího soupeře, tedy Písek. A pak Havlíčkův Brod, který je trošku nevyzypytatelný - jednou zahraje, jednou ne," vypočítává Rousek.

Podle dosavadních výsledků by starší dorostenci mohli uspět, vždyť v dosavadních čtyřech zápasech druhé části soutěže čtyřikrát zvítězili. Po domácích úspěších s Kolínem (2:1) a Mladou Boleslaví (4:0) si Letci připsali ještě vyšší triumfy na půdě soupeřů.

"Vsetín na nás chtěl vlítnout, ale hrozně propadal," říká Rousek.

Jeho svěřenci měli první vyloženou příležitost hned v páté vteřině po vyhraném buly, jenže samostatný únik nevyužili. Mrzet je to nemuselo, jelikož se i tak dostali brzy do dvoubrankového vedení. 

Soupeř sice snížil, jenže Letci po druhé třetině vedli vysoko 6:1, navíc trenéra potěšili zodpovědným výkonem.

"Před třetí třetinou jsem říkal, že nechci, aby se opakoval loňský zápas, kdy jsme ve Vsetíně vedli 5:1, a nakonec jsme se ještě klepali o výsledek. No a co myslíte - samozřejmě jsme dostali dva góly za sebou! Ale sebrali jsme se a zbytek utkání hráli jako ve druhé třetině a přidali další tři góly."

V Olomouci to byl vyrovnanější zápas. Letňany v první třetině využily dvě přesilovky, což byl klíčový moment. Olomouc sice soupeře přestřílel, ale pálil převážně z velké dálky, zatímco Letci si vytvářeli tutové šance, se kterým dokázali oproti jiným zápasům dobře naložit. 

"Dali jsme góly a jsem rád, že jsme podrželi vzadu gólmany, kteří chytají celou sezonu výborně. Nulu si zasloužili," pravil spokojený Rousek. 

Vsetín - HC Letci 3:9 (1:3, 0:3, 2:3)
Branky a nahrávky: 9. Půček (Klímek, Matiaško), 44. Pařízek (Jenáček, Kovacs), 49. Jenáček (Krupa, Kovacs) – 4. Rousek (Larsen), 6. Nedorost (Klikorka), 13. Larsen (Rousek, Fabiánek), 28. Larsen (Klikorka, Fabiánek), 34. Larsen (Klikorka, Fabiánek), 39. Rousek (Larsen, Fabiánek), 58. Kocík (Bílek, Nedorost), 60. Rousek, 60. Nedorost (Kocík, Klikorka). Rozhodčí: Cik – Bryška, Valentík. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 24:48. Diváci: 94.

Olomouc - HC Letci 0:6 (0:2, 0:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 9. Nedorost (Kocík, Lytvynov), 14. Rousek (Klikorka, Lytvynov), 21. Fabiánek (Rousek, Larsen), 35. Fabiánek (Rousek, Larsen), 37. Fabiánek (Rousek), 51. Gebell (Klikorka, Bílek). Rozhodčí: Kika – Doležel, Nazad. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:3. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 39:24. Diváci: 45.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka