Letci přesto doplatili na svou neproduktivitu
sobota 14. ledna 2017

Cíl splněn: starší dorost veze z moravského tripu výhru

Jeli na moravský trip s předsevzetím vyhrát alespoň jedno utkání. Starší dorostenci mohou být nakonec spokojeni - cíl se jim podařilo splnit. Tým trenéra Martina Rouska to zvládl hned v prvním utkání na ledě Havířova, kde uspěl 3:1. Druhý sobotní souboj ve Vítkovicích už ale bohužel nezvládl. Doplatil na slabou koncovku a v konečném součtu padl jednoznačně 0:4.

V Havířově to byla vyrovnaná bitva, která se rozuzlila až v úplném závěru. Do konce chybělo pouhých 22 vteřin, když Lukáš Nedorost dostal přihrávku zpoza branky, nerozpakoval se a přesnou střelou do horního růžku domácí klece rozhodl.

"Mohli jsme rozhodnout už ve druhé třetině, kdy jsme měli mírnou převahu, ale nedokázali jsme dát gól," popisuje kouč Rousek. Přišlo to až v té třetí, kdy měli zase mírně navrch Havířovští. Ti v závěru inkasovali ještě potřetí, když se pokoušeli vyrovnat při power-play.

"Myslím, že jsme podali dobrý výkon. Přiklonilo se k nám štěstí v závěru, které jsme neměli minulý týden," připomněl trenér domácí porážku s Havlíčkovým Brodem, kdy soupeř vyrovnal v poslední minutě a v prodloužení rozhodl.

I proti Vítkovicím sehráli Letci vyrovnané utkání, byť tomu konečný výsledek nenapovídá. Všechno trochu zkresluje neschopnost týmu dávat góly. Proto nepřekvapí Rouskova glosa: "I kdybychom hráli dalších šedesát minut, tak se ho nedočkáme."

Letňany vstoupily do zápasu dobře, měly převahu, ale soupeř dal bohužel z první šance gól. A když přidal druhý v poslední vteřiny první třetiny, bylo o zápase prakticky rozhodnuto. A to přesto, že byl tým odhodlaný s výsledkem ještě něco udělat. 

"Jenže jsme nedali ani ty nejvyloženější šance. Ve třetí části už to byla vyloženě křeč a Vítkovice vítězství potvrdily dalšími dvěma góly."

I tak nebyl Rousek v celkovém hodnocení kritický, naopak ocenil snahu celého týmu, který na Moravu odcestoval pouze ve čtrnácti hráčích. "Bylo to trošku znát, kluci jsou z celé sezony pomlácení a počítám, že další víkend budou někteří nemocní a zranění."

Havířov - HC Letci 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 9. Juhász (Kuchař) - 9. Jelínek (Soukup, Nárovec), 60. Nedorost (Rousek, Klikorka), 60. Nedorost (Lytvynov). Rozhodčí: Mrva - Stonavský, Novák. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. Střely: 38:27. Diváci: 105.

Vítkovice - HC Letci 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 11. Konečný (Kučera, Gřešík), 20. Mrva (Vacula, Žemba), 44. Kunc (Kučera, Urban), 52. Ficek (Kylnár). Rozhodčí: Kašinský - Hykel, Cabák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. Střely: 39:27. Diváci: 120.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka