Tým Letců prohrál osmkrát za sebou
neděle 15. ledna 2017

Trenér mladšího dorostu: Zbavme se přílišného respektu

Mladší dorost se ve druhé části extraligy mezi silnějšími soupeři trápí. V uplynulém týdnu prohrál všechny tři zápasy a celkově svou neúspěšnou bilanci natáhl na osm utkání, byť v Litvínově uhrál alespoň bod za prohru 2:3 v prodloužení. "Tahle skupina je pro nás opravdu složitá," nezastírá hlavní trenér Tomáš Blažek.

Letci po zmiňované ztrátě v Litvínově nestačili doma na Plzeň a padli vysoko 1:5 a nakonec nestačili na ledě Hradce Králové 1:4. Mužstvo je proto v tabulce logicky na posledním místě.

Špatné výsledky jsou lehce odůvodnitelné: mladší dorost většinou nenastupuje v úplné sestavě, protože lídři, kteří tým táhli v základní části, většinou nastupují ve starším dorostu. A tak šanci dostávají mladší hráči a není výjimkou, že i osmáci.

"Některé zápasy se kluci snaží, dokážou se hecnout, ale jindy mají zbytečný respekt," popisuje Blažek.

A jako příklad dává utkání v Litvínově, které Letňanům poměrně vyšlo. "Já bych nebál říct, že jsme hráli parádně a zaslouženě získali cenný bod. Proti Plzni to také nebylo špatné, i když jsme prohráli 1:5. Soupeř je totiž opravdu silný. No, a v Hradci jsme měli dvě třetiny obavy a než jsme se rozkoukali, byla třetí část a my prohráli 0:3."

Nikdo nečeká, že by ve zbytku duelů přišel nějaký zázrak. Ostatně už v úterý čeká mladší dorost souboj s letos suverénní Spartou. 

"Nejen ona, ale všichni ostatní jsou fyzicky úplně někde jinde," říká Blažek, který nabádá k tomu, aby se i tak hráči poprali s osudem, šli střídání po střídání, nekoukali na výsledek a snažili se předvést ten nejlepší výkon.

"O tom to teď v mladším dorostu je. Nechci kluky obhajovat, ale v některých utkáních mají až přílišný respekt, kterého se musí zbavit, aby ze sebe uměli vydat všechno."

Litvínov - HC Letci 3:2p (0:1, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Beran (Baláž, Stehlík), 51. Fišer (Beran), 65. Stehlík (Šarlinger) – 8. Vrba (Adamec), 36. Vlček (Hlaváč, Pinkas). Rozhodčí: Prchal – M. Orlický – R. Hynčica, M. Košťálová. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 70. Střely na branku: 51:27.

HC Letci - Plzeň 1:5 (1:3, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Hlaváč (Pětník, Krutil) – 5. Mužík (Malát, Slanina), 12. Malát (Mužík), 20. Malát (Mužík, Slanina), 36. Malát (Mužík), 50. Malát (Mužík). Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0 Diváci: 46. Střely na branku: 25:48.

Hradec Králové - HC Letci 4:1 (1:0, 3:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Nedomlel (Morong), 25. Kašpar (Junek), 27. Junek (Záliš), 40. Janda (Kašpar) – 34. Krchňák (Pětník). Rozhodčí: Pilný – Laczko, Roischel. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 122. Střely na branku: 42:35.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka