Letci vysoko podlehli lídrovi soutěže
pondělí 16. ledna 2017

Úzká soupiska Achillovou patou juniorů. Ti znovu padli

Letňanští junioři mají jednu velkou nevýhodu. Je jich málo. A jak soutěž postupuje dál a dál, síly ubývají. Dobré výsledky z první poloviny základní části jsou pryč, a přestože Letci statečně bojují s přesilou, na body to v poslední době velmi často nestačí. Proti Hvězdě drželi krok pouze v první třetině, nakonec však padli 1:7. Byla to přitom jejich čtvrtá prohra z posledních pěti zápasů.

Dalo se čekat, že to bude velmi těžké utkání. Vždyť Hvězda je lídrem skupiny Západ Ligy juniorů a navíc Letce v předchozích dvou utkáních porazila. 

Úvodní perioda ovšem ukázala, že se proti favoritovi dá hrát. Do kabin se šlo za stavu 0:0. "První třetina se nám povedla ubránit," řekl trenér Jiří Malinský.

Chleba se nicméně začal lámat ve druhé části. "Hned na začátku jsme inkasovali góly v rychlém sledu, a pak už se to odvíjelo v režii Hvězdy," přiznal letňanský kouč, kterého trápí úzká soupiska.

"Hráli jsme zase na 11 lidí, je to pořád stejná písnička. Bohužel se nás schází málo na tréninku, jsme vlastně rádi, že dáme do kupy zápas. Když máme čtyři obránce, a z toho jsou dva starší dorostenci, je to složitý," mrzí Malinského.

I přes nepřízeň osudu je ale potřeba vyzdvihnout bojovnost. Letci hrají na hranici svých sil, ale jejich nádrž zkrátka není bezedná. "Kluci jsou už pak zklamaní z výsledku, takže tam byla letargie. Líbí se mi ale, že bojují a snaží se. To se jim nedá upřít. Gólmani jsou navíc ještě schopni spoustu věcí pochytat," těšilo trenéra Letců.

Tento pátek junioři rozehrají poslední čtvrtinu základní části doma s Klatovy, které letos také ještě neporazili. "Bude to znovu těžké, síly stále ubývají. Je to daň té dlouhé sezony, že je málo hráčů," ví Malinský.

HC Letci - Hvězda Praha 1:7 (0:0, 1:5, 1:2)
Branky domácích: Husák. Asistence: Honetschlager, Pařík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka