Po dobrém výkonu Letci podlehli Spartě
neděle 22. ledna 2017

Mladší dorost potrápil lídra. O body ho ovšem neobral

Mladší dorost měl po nabitém úvodu měsíce zase jednou volnější týden. Tedy alespoň, co se týče zápasů. V první půlce ledna totiž museli svěřenci Tomáše Blažka zvládnout porci pěti utkání. Tentokrát je čekala pouze úterní dohrávka 3. kola nadstavby se Spartou. Zápas se vyvedl nad očekávání dobře a Letci dokonce ve druhé třetině i vedli. Pak se ale ukázala síla Sparty, které nakonec podlehli 3:5.

Do Letňan přijela Sparta, která naprosto suverénně prochází celou soutěží. Na svém kontě nemá jedinou porážku a nadstavbovou část v tuto chvíli vede už o sedmnáct bodů.  Do karet hrálo favoritovi před zápasem i skóre 17:3 z předchozích tří vzájemných zápasů. 

Tentokrát to ale bylo jiné. Letci se svého soka nezalekli. Nevyšel jim možná trochu úvod, ale jakmile se oklepali, bylo k vidění parádní a vyrovnané hokejové představení.

"Kromě prvních osmi minut, kdy jsme do začátku nastoupili bojácně, jsme byli 50 minut více než vyrovnaným soupeřem. Řekl bych, že si kluci sáhli na dno svých sil. Hráli zkrátka to, na co měli. Z naší strany to bylo dobré utkání," popisoval spokojený trenér Tomáš Blažek.

Ano, proti Spartě letos Letci nesehráli lepší zápas. V prostřední části dokonce vedli, a nebyli tak daleko od senzace. Co ale zápas nakonec rozhodlo ve prospěch lídra?

"Bohužel rozhodly přesilovky. Sparta měla jednu a využila ji, my měli čtyři a nic jsme nedali. Šance tam byly, kluci to dobře sehráli a nechyběla ani střelba. Jen jsme to neproměnili," litoval letňanský kouč.

I přes možná trochu krutou porážku ukázal mladší dorost, že dovede hrát s každým. A to je přeci velmi dobrá zpráva. Možná by to mohlo vlít více sebedůvěry do žil trápícího se mužstva. 

HC Letci - Sparta Praha 3:5 (1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 4. Hlaváč (T. Pinkas, Vlček), 23. Adamec (Hlaváč, Bespalčenko), 31. Bespalčenko (Krchňák) - 2. Gluzman (Vitouch, Rubeš), 5. Barinka (Čermák, Prymula), 39. Čermák (Bureš, Barinka), 43. Barinka (Prymula), 60. Prymula. Rozhodčí: Velčovský - Žídek, Horažďovský. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. Diváci: 65.Střely na branku: 30:41.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka