Debut snů za "áčko" prožil Rousek junior
neděle 05. února 2017

Tři zranění, přesto muži vyhráli. Už myslí na kvalifikaci

Letňanští muži mají za sebou zvláštní zápas. Sice podle předpokladů porazili Žižkov 9:2, ale až tak jasné vítězství to nebylo. Týmu se navíc v průběhu utkání zranili tři hráči, z toho jeden hodně nešťastně. "Prsty v tom má hráč minulého týdne Honza Valder," poznamenal s úsměvem trenér Jan Doutnáč. Pod první výhru nadstavby se podepsal třemi góly a asistencí dorostenec Lukáš Rousek!

Jak se ale vyvíjela celá nešťastná situace? Letci byli v náporu, když soupeř vyrazil kotouč na modrou. Tam ho zachytil obránce Valder a následovala tvrdá rána, která bohužel skončila na hlavě spoluhráče Mrázka.

Toho zachránil plexi štít, který se rozštípl, ovšem i tak měl Mrázek šrámy na nose, na obočí i na oku. "Prostě ho trefil pěkně blbě. Vzali ho na rentgen, který naštěstí nic špatného neukázal. I tak ale Mrázek odstoupil a zápas nedohrál," popisuje trenér.

Kromě Mrázka inkasoval bolestivého koňara Marek Horáček, který byl podle Doutnáčových slov rád, že stojí na vlastních. A do toho nemohl pořádně střílet kanonýr Jan Mišner, protože měl zablokovaná žebra...

Možná i proto byl výsledek ještě ve 38. minutě jen 2:1 pro Letňany. "Takže to žádná krasojízda, jak může napovídat konečný výsledek, nebyla," poznamenal Doutnáč.

Ta se konala až v závěru, přesto výkon mužstvo zaostával za minulým týdnem, kdy Žižkovu nadělil osmnáct gólů a kdy porazil porazil Hvězdu 6:1. "Trápili jsme se," nezastíral kouč. Kdo se ale opravdu blýskl, byl Lukáš Rousek. 

Ten prožil doslova týden snů. Ve starším dorostu nasbíral ve dvou zápasech 14 bodů a v sobotu si při premiéře v mužské soutěži připsal hattrick a asistenci k tomu. Neuvěřitelné.

Zlomový byl Bílkův gól ze 39. minuty na 3:1, který mužstvo uklidnil. Ve třetí části přišlo dalších šest zásahů. "Makali jsme, byli neustále u nich v pásmu, takže převaha byla veliká. Jenže soupeř přijel silnější než minulý týden, takže tlak dokázal se štěstím bránit. Žádná hokejová krása to ale nebyla."

Na to si ale za pár dní nikdo nevzpomene, teď bude důležité soustředit na kvalifikační skupinu. Tu mají Letci po tomto víkendu v podstatě zajištěnou, jelikož Hvězda prohrála. Proto budou moct vzájemný souboj příští týden pojmout jako přípravu na další fázi sezony.

"Vyzkoušíme si nějaké věci, možná prohodíme i pár lidí na jiné posty, abychom viděli, co to udělá. Prostě se začínáme naplno soustředit na náš cíl."

HC Letci - Žižkov 9:2 (1:0, 2:1, 6:1)
Branky a nahrávky: 9. Rousek (Šulc, Mišner), 21. Mišner (Šulc), 39. Bílek (Špičan, Král), 42. Kadaně (Bílek, Rousek), 47. Šulc (Šramota, Mišner), 47. Rousek (Kadaně, Kazda), 52. Rousek (Valder, Šulc), 56. Uhlíř (Špičan, Šulc), 59. Špičan (Uhlíř, Neumann) – 24. Bíza (Kašpar), 57. Kašpar (Hamhalter, Bíza).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka