Dobré výkony Letců na body nestačily
pondělí 06. února 2017

Mladší dorost čelil favoritům, které ale slušně potrápil

Mladší dorostenci mají za sebou další dvě kola nadstavbové části, ve kterých tentokrát nezískali ani bod. S výkonem však mohli být trenéři spokojeni. Letci totiž prohráli se dvěma nejlepšími celky nadstavbové skupiny A. Ve čtvrtek si to v tomto roce už potřetí rozdali se Spartou, které podlehli 0:3. V neděli pak ztratili dobře rozehraný zápas s druhou Plzní, na jejímž ledě nakonec padli 2:5.

V pražském derby si Letci brousili zuby na Spartu, která letos ještě neprohrála. Poslední vzájemné utkání ovšem prokázalo, že se s jednoznačným lídrem dá hrát vyrovnaně. 

Ani tentokrát se Letci favorita nezalekli, což dokazoval i bezbrankový stav po úvodní periodě. Sparťané nicméně kousali stále víc, a to se odráželo na výsledkové tabuli. "Hráli jsme s nimi poměrně vyrovnaný zápas. Určitě to nebylo nic hrozného. Je tam vidět herní posun," hodnotil asistent Ladislav Kadaně. 

Letcům se tedy gól vstřelit nepovedlo, ale příležitosti k tomu určitě měli. Proměnit některou z nich, mohlo to být bezesporu větší drama. "Měli jsme tam i nějaký samostatný nájezd. Je škoda, že jsme to nevyužili," mrzelo Kadaněho.

Dva předchozí zápasy s Plzní Letňany prohrály identicky 1:5. Teď sice znovu pětkrát inkasovaly, ale dlouho to vypadalo nadějně. "S Plzní to byl 30 minut vyrovnaný duel," přiznal asistent trenéra. 

Do poloviny utkání totiž Letci vedli 2:1, pak je ale o výraznější úspěch připravily slepené góly Západočechů. "Vedli jsme a mohli jsme ještě odskočit na 3:1, protože oni byli ve srabu. Jenže další branku jsme nepřidali, a tam se to zlomilo," uvědomoval si Kadaně.

Plzenští totiž vyrovnali v oslabení, a pak přidali další přesné trefy. "Utekla nám ta desetiminutovka ve druhé třetině. Jinak to ale bylo super," dodal letňanský asistent.

HC Letci - Sparta Praha 0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Barinka (Vitouch, Čermák), 36. Klimo (Rubeš), 47. Čermák (Barinka). Rozhodčí: Jaroš – Šmika, Štětina. Vyloučení: 1:5. Využití: 0:0. Diváci: 53. Střely na branku: 23:38.

Plzeň - HC Letci 5:2 (1:1, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Malát (Mužík, Soukup), 26. Mužík (Váchal, Soukup), 32. Mužík (Soukup), 34. Mužík (Soukup), 49. Soukup (Malát, Šiller) – 11. Benda (Krutil, Krchňák), 23. Hlaváč (Bucek, Klikorka). Rozhodčí:Baluška - Konc, Špůr. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Diváci: 66. Střely na branku: 54:21.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka