Letci porazili Litoměřice i Klášterec n. O.
úterý 07. února 2017

Když jsou lidi, hned to jde... Juniorka dvakrát vyhrála

Juniorka měla především v posledních týdnech velké problémy se sestavou, což mělo samozřejmě výrazný dopad i na výsledky v jednotlivých utkáních. Důsledkem byly pouze dvě výhry z předešlých devíti střetnutí. Tentokrát se ale Letci sešli lépe a bylo to hned znát. V pátek si nejprve snadno poradili s Litoměřicemi, o dva dny později pak dokázali udolat Klášterec po samostatných nájezdech.

Proti Litoměřicím Letci zatím pokaždé bodovali, přičemž jediná prohra po nájezdech z nich činila mírného favorita. Tím spíš, když se tým sešel ve větším počtu než v minulých zápasech. Pražané se do toho obuli už od začátku a zvítězili zaslouženě 6:2.

"Předvedli jsme velmi solidní výkon. Už po sedmi vteřinách se nám povedlo vstřelit branku, což bylo hodně rychlý. Vcelku se to sešlo dobře, kluci se snažili. Zápas jsme až na malé výjimky měli pod kontrolou," svěřil se asistent Martin Uldrich. 

Na zápase mu nicméně trošku vadilo, že Severočeši nepřijeli v nejlepším rozpoložení, a Letce tak příliš neprověřili. "Musím přiznat, že jsem od Litoměřic čekal víc. Byl jsem trošku zklamaný, protože přijeli odevzdaní," všiml si. 

V neděli s Kláštercem to bylo přeci jen o něčem jiném. Letci rozhodně nebyli lepším týmem, ale tentokrát se jich držela pověstná matka štěstěna. I díky ní nakonec vyhráli po nájezdech 5:4.

"Klášterec nás prověřil hodně, spíš jsme tahali za kratší konec. Povedlo se nám to ale dotáhnout do těch penalt, a tam vyhrát. Měli jsme v neděli víc štěstí," přiznal Uldrich.

Letňany každopádně prokázaly, že pokud hrají v obstojném počtu, počítat se s nimi musí. "Vyřešily se problémy, hráče jsme měli a bylo to hned znát. Nemuseli jsme se strachovat, že se sejdeme v deseti na zápas, pak se to samozřejmě ukáže. Někteří kluci jsou odpočatější a můžou na konci zabrat," dodal asistent Letců.

HC Letci - Litoměřice 6:2 (1:1, 2:0, 3:1)
Branky domácích: Lauko 2, Honetschläger, Hrubant, Kocík, Kalina. Asistence: Mařík 2, Poljanyčka 2, Kocík, Kazda, Honetschläger.

HC Letci - Klášterec 5:4sn (1:1, 1:2, 2:1)
Branky domácích: Poljanyčka 2 a rozh. nájezd, Kazda, Hrubant. Asistence: Kocík, Honetschläger, Husák.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka