Muži si v nadstavbě připsali další výhru
pondělí 13. února 2017

Sebevědomí Letci si jdou za svým. Hvězdu opět přehráli

Nadstavbová část Pražského přeboru je už v plném proudu a muži v ní pokračují na cestě za svým snem. Po vysoké výhře nad Žižkovem přivítali Letci doma i Hvězdu, se kterou tradičně bojují o nejvyšší mety. Jejich třetí vzájemný souboj se dle slov trenéra Jana Doutnáče odehrál v klidovém režimu a Letňany v něm po zásluze vyhrály 3:2. Udělaly tak další výrazný krok směrem ke kvalifikaci o 2. ligu.

Do zápasu šly oba týmy v odlišném rozpoložení. Zatímco Letci poslední vzájemný duel vyhráli jasně 6:1 a základní část ovládli o sedm bodů, Hvězda ještě navíc padla v úvodním kole nadstavby s Kobrou 1:5.

Toto bylo v hlavách hráčů na obou stranách, což utkání silně poznamenalo. "Bylo to výrazně klidnější než jindy. Vedli jsme 2:0, vyloženě jsme ten zápas měli pod kontrolou. Z ojedinělé akce snížili na konci první části," popsal trenér Letců.

V prostřední periodě se ovšem obraz hry změnil, když Hvězda vycítila šanci. "Oni byli výrazně víc na puku, měli i víc šancí. My jsme byli takoví vlažní, branka ale nepadla," ulevilo se Doutnáčovi.

Závěrečné dějství bylo ale i díky promluvě v kabině povedené, a tak Letci mohli odcházet spokojení. "Řekli jsme si, že když už máme vyhrát krajský přebor, tak by bylo dobrý neprohrávat. Dali jsme hezký třetí gól, oni pak půl minuty do konce zápasu proměnili trestné střílení, což už nic nezměnilo," těšilo kouče.

Ten prozradil, že si ze soupeře během druhé přestávky trochu vystřelil, čímž pobavil i arbitry. "Mezi druhou a třetí třetinou jsem je zamkl v šatně. Oni se ale ani nerozčilovali. Přišli o dvě minuty později na led a rozhodčí se tomu zasmáli," přiznal.

Souboj byl tedy velmi uvolněný, chyběla mu jiskra z předešlých střetnutí. "Bylo znát, že jsme sebevědomější. Kluci nehráli ani na sto procent, jen to, co potřebovali," dodal Doutnáč.

Už v sobotu čeká "áčko" důležitý souboj venku s Kobrou, která je v nadstavbě zatím rovněž stoprocentní. Kdo bude slavit?

HC Letci - Hvězda Praha 3:2 (2:1, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Mišner (Valder), 14. Mišner (Valder, Zima), 47. Bílek – 20. Hyršl (Klíma, Fuks), 60. Veselý.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka