Letci porazili Havířov a padli s Vítkovicemi
sobota 18. února 2017

Starší dorost zakončil sezonu. Extraligu si zahraje i za rok

Starší dorostenci mají za sebou poslední dvě utkání této sezony. Sezony, která rozhodně nebyla špatná, ale zároveň mohlo být určitě lépe. Stejně jako před rokem se Letci neprobili do play-off, ovšem v nadstavbě si už dávno zajistili extraligovou příslušnost i pro příští ročník. Doma tentokrát přivítali dva celky z druhého konce republiky. Havířov porazili díky skvělé efektivitě 4:1, Vítkovicím pak podlehli 2:3.

V souboji s Havířovem byly šance padesátiprocentní. Slezané jsou na tom v tabulce o něco lépe, ovšem první vzájemný zápas hovořil ve prospěch Letců. To Pražané potvrdili už v úvodní části, kterou vyhráli 2:1.

Druhé dějství nicméně opticky patřilo soupeři, který nedokázal využít svých příležitostí. "V prostřední třetině nás zatlačili. Měli tam několik šancí, ale nepodařilo se jim dát gól," přiznal trenér Martin Rousek.

Zápas se tak definitivně zlomil v závěrečné periodě, kdy Letci šest minut před koncem po úniku zvýšili náskok na 3:1. Definitivní tečka pak přišla o tři minuty později. "Bylo to vyrovnané utkání. Rozhodlo, že jsme měli lepší koncovku," hodnotil letňanský kouč.

V posledním duelu sezony Letci přivítali suverénně první Vítkovice, které v průběhu celé nadstavby válely. Sebevědomé přijely i do Ice Areny, a i když jim Letňany nedaly nic zadarmo, Ostravané zaslouženě vyhrály.

"Oni nás celý zápas přehrávali, my však jezdili do brejků. V první třetině jsme nedali tři samostatné nájezdy," litoval Rousek.

Po bezbrankové první části se Vítkovice utrhly ve druhém dějství, kde si vypracovaly dvoubrankový náskok. Letci ovšem zbraně nesložili. ekli jsme si, že to zkusíme zdramatizovat, což se nám ve třetí třetině povedlo, když jsme srovnali," připomněl trenér Letců mentální sílu týmu. 

V závěru však zmařila naděje na úspěch chyba ve vlastní přesilovce, po které Letci inkasovali. "Udělali jsme hrubou individuální chybu, kdy jsme dávali zadovku na modré. Připravili jsme se o možnost rozloučit se se sezonou vítězstvím," mrzelo Rouska.

Povinnost si starší dorost bezesporu splnil. NOEN extraliga se bude v Ice Areně hrát i v příští sezoně. "Celkově jsem spokojený. Bál jsem se, že budeme mít větší problémy. Do nadstavby jsme vstoupili dobře, takže jsme měli brzy klid," uzavřel šéf letňanské střídačky.

HC Letci - Havířov 4:1 (2:1, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Vlček (Klikorka, Pinkas), 7. Rousek (Schönbauer), 55. Larsen (Vlček), 58. Danov (Nedorost) – 1. Juhász (Banbula). Rozhodčí: Jílek – Beneš, Svoboda. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení:1:0. Střely: 27:37. Diváci: 49.

HC Letci - Vítkovice 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Branky a nahrávky: 47. Rousek (Krutil), 50. Rousek (Gebell, Lytvynov) – 33. Lewandowski (Kylnár, Beránek), 38. Gřešík (Fridrich), 55. Urban (Gřesík). Rozhodčí: Nečas – Marek,Těšina. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:2. Střely: 24:51. Diváci: 54.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka