Letci dvakrát padli po bojácných výkonech
neděle 26. února 2017

Mladší dorostenci se trápili. Mužstvu chyběla odvaha

Mladší dorost pomaluje finišuje nadstavbovou část a pomalu se chystá na play-off. Teď Letci v předposledním týdnu nastoupili k dalším dvěma utkáním, která ovšem nevyšla podle představ. Výsledkově to nebylo dobré, ale nasazením snad ještě horší. Svěřenci trenéra Tomáše Blažka nejprve ve čtvrtek podlehli doma Českým Budějovicím 4:7, v neděli pak znovu prohráli se Spartou 2:6.

Letci ve čtvrtek přivítali České Budějovice a už samotný začátek utkání napověděl, že Ice arena uvidí přestřelku. Hosté šli nejprve v 1. minutě do vedení, ale o dvě minuty později už bylo srovnáno. Úvodní perioda nakonec skončila 2:3. 

Duel se zlomil v prostřední části, která jednoznačně patřila hostům. Slibný výsledek si pak Českobudějovičtí udrželi i v poslední periodě. "To, co od kluků očekáváme, jako je nasazení a plnění povinností, tak to se nám v každém zápase povedlo plnit pouze jednu třetinu. Proto asi ty výsledky," litoval kouč Blažek.

Letňany tedy s favoritem prohrály o tři branky. Mohlo to být ale jinak, kdyby se mužstvo zbavilo zbytečného respektu. "Mrzí mě, že nejsme schopni vydržet celý zápas a hrajeme zakřiknutě. Oba zápasy byly bojácný, na jednu třetinu se nevyhrává," připomněl trenér Letců.

Proti Spartě nastoupili mladší dorostenci v letošním roce už počtvrté a karty byly rozdány jasně. Přestože Sparta prohrála své poslední tři zápasy, byla to její jediná zaváhání v této sezoně.

Svoji roli Sparťané potvrzovali už v první třetině, kdy se dostali do tříbrankového trháku, a přestože Letci snížili, v dalších dějstvích se trefoval už jen favorit. "Sparta je samozřejmě velmi silná, ale my neměli co ztratit. Po psychické stránce jsme měli podat mnohem lepší výkon," přiznal letňanský kouč.

Lídr tabulky byl zkrátka nad síly Letců, kteří prohráli utkání především v hlavách. Podle Blažka rozhodl také fakt, že má v týmu plno mladých kluků. "Je vidět, že ještě nejsou vyspělí na takováhle utkání."

Mladší dorostence čekají v nadstavbě ještě dvě bitvy - ve čtvrtek doma s Plzní a v neděli v Hradci Králové. Pak přijde na řadu play-off, které si Letci zahrají znovu po roce.

"Chtěl bych, aby šli kluci hrát s chutí a dali do toho všechno. Na tom musíme zapracovat, aby k tomu hráči ve zbytku sezony přistupovali zodpovědněji," uzavřel šéf letňanské střídačky.

HC Letci - České Budějovice 4:7 (2:3, 0:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 3. Zrcek (Vrba, Pinkas T.), 11. Pinkas T. (Zedek, Krutil), 49. Klikorka, 51. Hlaváč (T. Pinkas, Klikorka) – 1. Čížek (Novák), 11. Novák (Čížek), 20. Tampier (Kubíček, Novák), 30. Houdek (Čížek, Novák), 36. Škvarek (Grossmann), 46. Novák (Kubíček), 50. Čížek (Houdek). Rozhodčí: Vokřál – Zháňal, Lichtenberk.Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. Diváci: 84. Střely na branku: 42:49.

Sparta - HC Letci 6:2 (3:2, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. Vitouch (Klimo, Rubeš), 5. Prymula (Pšenička, Slavíček), 12. Prymula (Kumpošt, Pšenička), 35. Pšenička (Kumpošt), 49. Klimo (Čermák, Prymula), 50. Prymula (Čermák, Pšenička) – 17. Klikorka (Adamec, Krchňák), 19. Vrba (Riley, Besalčenko). Rozhodčí: Čáp – Žídek, Horažďovský. Vyloučení: 3:2. Využití:1:0. Diváci: 43. Střely na branku: 60:18.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka