U nejmladších výběru převážila spokojenost
úterý 28. února 2017

Žáci lehce přehráli své soupeře. Zaváhali jen šesťáci

Žákovské kategorie mají za sebou vydařený víkend, ve kterém padalo hodně gólů a bylo vidět mnoho pohledných akcí. Dvojciferným rozdílem se povedlo vyhrát hned třem týmům. Vůbec nejvíce branek vstřelili sedmáci, kteří deklasovali Nymburk na jeho ledě. V podobném stylu si vedli i páťáci. Osmička zase doma snadno vyzrála na Hvězdu. Po bojovném výkonu nakonec padli pouze šesťáci.

Páťáci se ofenzivně probudili

V posledním vzájemném utkání páťáci přepustili Nymburku doma všechny body, a proto bylo co oplácet. Přesvědčivým výkonem především v posledních dvou částech se to Letcům povedlo, nakonec vyhráli jednoznačně 15:1.

Nymburku se sice povedlo brzy odpovědět na gól Letců, to ale bylo z jeho strany vše. Od druhé třetiny vládlo už jen jedno mužstvo. Ojedinělé akce soupeře zlikvidoval jistý brankář Tomáš Urban a Letňany se po dlouhé době dokázaly výrazně prosazovat i vepředu.

"Jsem rád, že jsme herně navázali na minulé kolo. Především se nám dařilo v ofenzivě. Potom, co soupeř herně i fyzicky odpadl, jsme si mohli vyzkoušet ještě několik věcí z tréninku, což se úplně nepovedlo. I tak ale zaslouží tým velkou pochvalu," neskrýval chválu trenér Jan Zlatohlávek.

5. třída: Nymburk - HC Letci 1:15 (1:2, 0:6, 0:7)
Branky hostů: Porubský 4, Panýr 3, Ciolek 2, Šedivý 2, Klíma 2, Motlíček, Žák. Asistence: Dvořák 2, Porubský 2, Žák 2, Vančura 2, Šedivý 2, Kudrna, Herčík, Swietek, Hynek

Šestka doplatila na spálené šance

Šestka chtěla vystavit stopku pětizápasové šňůře porážek, a nutno podotknout, že nasazením tomu šla naproti. Na druhou stranu dobrý výkon ani tentokrát na úspěch nestačil, Letci podlehli Hvězdě 4:9. 

"Začátek nám utekl, prohrávali jsme už 0:3, ale kluky chválím za to, že se semkli, udělali se změny a nakonec jsme to snížili na 3:4," těšilo trenéra Ladislava Kadaněho. 

Jeho mužstvo si pak vypracovalo velké množství příležitostí, které však nedokázalo přetavit v gólovou radost. "Měli jsme mraky šancí, kdybychom to dali na 7:4 pro nás, nikdo by se nemohl divit," připomněl letňanský kouč. 

Za stavu 4:6 Letci zkusili power play, které však nevyšlo a soupeři se povedlo odskočit. "Utkání to jinak bylo velice vyrovnané, v některých fázích jsme byli i lepší. Tři góly jsme bohužel dostali na konci do prázdný brány, to se stává," vysvětlil Kadaně, proč souboj nakonec skončil vyšším rozdílem.

6. třída: HC Letci - Hvězda Praha 4:9 (1:4, 2:0, 1:5)
Branka domácích: Godochkin 2, Horáček, Svoboda. Asistence: Vosmík 2, Šrámek, Křišťan.

Nejvyšší výhra sezony v podání sedmičky

Dobrá forma sedmáků se přenesla i do souboje s Nymburkem. Oslabení domácí na Letce zkrátka nemohli stačit. Ti tak dokráčeli k letošnímu nejvyššímu vítězství 18:2.

"Myslím si, že jsme je jasně přehráli, což se odrazilo i na výsledku. Nymburk byl značně oslabený, nastoupili v deseti lidech, jejich gólman byl ještě o rok mladší, takže to bylo povinné vítězství," přiznal kouč Martin Kotyra. 

Už tuto sobotu jeho svěřence čeká silný Liberec, který tvrdě otestuje sílu mužstva. "Klukům jsem připomněl, že nás čeká těžký zápas v Liberci, to bude úplně něco jiného, takže se na to musíme dobře připravit," tuší Kotyra.

7. třída: Nymburk - HC Letci 2:18 (1:5, 0:5, 1:8)
Branky hostů: Kudrna 5, Vašíček 4, Štípek 2, Křišťan 2, Van Luyk, Czech, Pražák, Jebousek, Blažek Asistence: Křišťan 3, Štípek 3, Kudrna 2, Kalina, Van Luyk, Pražák, Vašíček, Czech

Osmáci splnili povinnost

Osmáci v sobotu přivítali Hvězdu, se kterou si na rozdíl od šesťáků jasně poradili. Rivala porazili hladce 14:1. Trenér Martin Uldrich měl však výhrady k výkonu Letců.

"Vysoké vítězství, nicméně jsme měli v plánu vyhrát ještě víc. Snažili jsme se to namotivovat, ale odehráli jsme špatnou druhou třetinu, která skončila 1:1. Z mého hlediska není dobré remizovat třetinu s takovým soupeřem," mrzelo Uldricha. 

Druhá nejvyšší výhra v sezoně tak hlavního kouče Letců příliš nepotěšila. "Z nutnosti jsme museli ten zápas odehrát. Byl to špatný projev, mělo by to skončit určitě lépe pro nás," uzavřel.

8. třída: HC Letci - Hvězda Praha 14:1 (7:0, 1:1, 6:0)
Branky domácích: Broš 5, Tůma 5, Straka 2, Novotný , Strnad. Asistence: Broš 3, Čech 3, Bucek 2, Václavík 2, Tůma 2, Skyva, Van Wassen, Vojta, Strnad, Zajíc.



Čtěte také

Podcast hokej zblízka