Nehráli špatně, přesto dvakrát padli
pondělí 06. března 2017

Mladší dorost uzavřel 2. část sezony, jde na Budějovice

Mladší dorost uzavřel druhou část sezony dvěma prohrami. Nejprve v domácím utkání nestačil na Plzeň a padl 5:8 a posléze nestačil 2:3 po samostatných nájezdech v Hradci Králové. Přes nepříznivé výsledky však tým trenéra Tomáše Blažka nepředvedl špatné výkony, což je před blížícím se play-off hodně důležité. Letňany narazí na České Budějovice.

Proti Plzni odehráli Letci solidní utkání, trenéři byli spokojení s výkonem v prvních 45 minutách zápasu, během nichž se mužstvo proti silnému soupeři dostalo do solidního vedení 4:2.

Jenže veškerou snahu srazila hra při nerovnovážném stavu hráčů na hřišti. "A Plzeň má přesilovky hodně dobré. Má silové, ale zároveň technicky dobře vybavené hráče. Takže v oslabení jsme na soupeře prostě nestačili," vykládá kouč Blažek.

Západočeši proto během čtyři minut výsledek zápasu otočili. Ve 45. minutě snížili, ve 47. vyrovnali a za další dvě minuty už vedli. "To byl zlom," nezastírá trenér, který pak musel ze střídačky sledovat další gólový přísun.

Zatímco doma v Praze se Letňanům začátek zápasu povedl, v Hradci Králové to bylo přesně naopak. "Do půlky utkání se nám výkon vůbec nelíbil, i když pokud šlo o obrannou hru, tak to nebylo špatné. Jenže v útoku jsme nepředvedli vůbec nic," popisuje Blažek.

Pak však v 53. minutě, tedy minutu po druhém inkasovaném gólu, snížil Klikorka a ten samý hráč v samotném závěru nakonec ještě vyrovnal. Tým tak urval alespoň bod a zlepšil si náladu před play off. Nic na tom nezměnil ani neúspěšný penaltový rozstřel.

Letci do vyřazovací části vstoupí ve středu na ledě Českých Budějovic, které jsou považované za jasného favorita. Série bude pokračovat v pátek domácí odvetou, další duel je na programu v neděli na jihu Čech. "Budeme bojovat," slibuje Blažek.

HC Letci - Plzeň 5:8 (2:1, 1:1, 2:6)
Branky a nahrávky: 11. Vlček (Fleischman, Pinkas), 14. Hlaváč (Zedek, Krchňák), 26. Adamec (Vlček), 44. Klikorka (Vlček), 57. Krchňák (Adamec) – 18. Malát (Rohla), 33. Váchal (Malát), 45. Lang (Soukup, Mužík), 47. Lang (Mužík, Kovářík), 49. Lang (Váchal, Rozsahegyi), 50. Lang (Soukup, Malát), 53. Mužík (Kolář), 54. Mužík. Rozhodčí: Jaroš – Müller, Špringl.. Vyloučení: 14:9. Využití: 2:3. Střely: 34:38. Diváci: 75.

Hradec Králové - HC Letci 3:2sn (0:0, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 23. Morong (V. Síla), 52. Janda (Jušta, Bieniek), rozh. náj. Morong – 53. Klikorka (Krutil), 59. Klikorka (Vlček). Rozhodčí: Horinek - Kettner, Pechánek. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Střely: 44:30. Diváci: 100.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka