Letci mají v boji o II. ligu potíže s marodkou
čtvrtek 16. března 2017

Porážka na úvod. Muži už si zaváhání nemohou dovolit

Vstup do kvalifikační skupiny o II. národní ligu letňanským mužům nevyšel. Letci ve středu večer prohráli na ledě Českého Krumlova těsně 4:5 a situace se tak značně komplikuje. I přes tento nezdar ale mají vývoj skupiny stále ve svých rukou, ovšem další zaváhání si už nesmějí dovolit. Teď má "áčko" týden volna na důležitou přípravu. Příští středu přivítá na vlastním ledě hokejisty Chebu.

Letci už mají s touto fází sezony zkušenosti, přesto na jihu Čech vypadali zpočátku zápasu poměrně dost zakřiknutě. "Nechci mluvit o zklamání. Ale na můj vkus byli hráči až příliš nervózní, přitom to nehrají poprvé," překvapilo trenéra Jana Doutnáče. 

Ačkoliv byla první třetina ze strany hostů herně nejhorší, paradoxně si v ní vypracovali nejvíce vyložených šancí. Jenže domácí ze tří vážných akcí dvakrát udeřili a gólové manko začalo narůstat.

Na víc než snížení v předposlední minutě se už Letci nezmohli a domů se tak vrátili s prázdnou. Přesto se těsná porážka o gól nemusí jevit jako špatný výsledek. Letci mají osud stále ve svých rukou - ovšem odteď už musí jen vítězit. Ve středu přivítají Cheb, příští sobotu vyzvou k odvetě Český Krumlov. Následující sobotu zakončí skupinu B na západě Čech.

Do finále o II. ligu postoupí jen vítěz tříčlenné tabulky.

"V téhle fázi už není snadný soupeř, jsou to všechno vítězové krajů. Budeme muset hrát nadoraz," ví kouč Doutnáč. "Český Krumlov to jen potvrdil. Možná jsme byli lepší v kombinaci, ale rychlostně jsme je nepřebruslili, což mě překvapilo. V čem ale soupeř vyčníval, to byla hra na puku - měli hráče o 10 až 15 kilo těžší a v osobních soubojích to bylo znát."

Podle trenéra jeho tým zdaleka nepodal nejlepší možný výkon. "Možná bych pochválil Sašu Božilova, trochu Láďu Kadaněho, Kuba Kučera neudělal žádnou chybu v obraně. Ale kluci, kteří to měli táhnout, to tentokrát moc netáhli. To byl problém, který musíme odstranit."

Co je ovšem horší, že už takhle zdravím decimovaný kádr dostal další ránu. Už v první třetině totiž musel odjet na vyšetření Marek Horáček a v poslední části hry si obnovil zranění stehna Matěj Štěpán.

"Matěj to příští týden zkusí s tréninkem a pak se rozhodne. Mára měl vyhozené rameno a sezona pro něj nejspíš už skončila," litovat Doutnáč. "Budeme shánět juniory a starší dorostence, kteří by za nás mohli nastoupit. Z 20členného kádru máme momentálně jenom 14 hráčů, a to je málo."

V sobotu se oba soupeři Letňan poměří mezi sebou. Výsledek tak napoví, kam se skupina bude dále ubírat. 

"Nezáleží ale na tom, kdo ten zápas vyhraje. My se musíme soustředit jen na sebe a nedělat zbytečné chyby, které nás ve středu stály lepší výsledek," uzavírá Doutnáč.

Český Krumlov - HC Letci 5:4 (2:0, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 2. Řepa (Uhlíř, Šťastný), 16. Vondřich (Uhlíř), 30. Řepa (Andrýsek, Šulčík), 44. Šulčík (Lukeš, Štěrba), 49. Šulčík (Šulčík) - 29. Mišner (Kučera), 37. Šulc (Valder), 43. Šulc (Kazda), 59. Valder (Novák, Šramota).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka