Hráč měsíce
čtvrtek 03. března 2022

Letcem února Jáchym Novák

Nastal čas na Letce měsíce! Anketa v únoru nabídla několik horkých kandidátů, titul však nakonec zamířil za Jáchymem Novákem z devítky. Šikula s vizitkou nejlepšího obránce své kategorie se v průběhu sezony potýkal se zdravotními problémy, ale nenechal se jimi vyřadit ze hry a už zase patří k oporám týmu. Finálovou trojku doplnili další dva bojovníci – Jan Staněk z osmé třídy a kapitán sedmičky Mikuláš Kalčev.

V probíhající sezoně anketa Letec měsíce uděluje ceny pošesté. Zřejmě už tak víte, jak funguje, přesto si pravidla pro jistotu shrňme. Trenéři kategorií od čtvrté třídy do dorostu vybírají každý po jednom hráči, který si dle jejich názoru zaslouží být odměněn. Hodnotí se nejen výkony v zápasech, ale třeba i poctivá docházka či týmovost.

Ze sedmi nominovaných se pak vyčlení finálová trojka, na kterou čekají lákavé dárky od partnerů – poukaz na hry v Mercuria Laser Game, thajská masáž v proseckém ThaiPro a také klubový náramek. O menší odměnu nepřijde ani zbytek vybraných, všichni si odnesou dárkovou tašku s logem Letců.

V nabité únorové konkurenci si nakonec hlavní výhru vysloužil Jáchym Novák. Patnáctiletého obránce devítky dlouho trápily zdravotní obtíže se zády, jako pravý bojovník se však nevzdal a už zase bruslí po ledové ploše společně se svým týmem. Předvádí nadstandardní výkony, dokázal se vrátit do role opory. Navíc kolem něj krouží i třeba pražská Sparta. Jáchymovi tímto gratulujeme a přejeme hlavně, ať mu slouží zdraví!

Na finálové pozice dolétl také Jan Staněk z osmičky, který v Letňanech působí teprve prvním rokem. Během krátké doby už ale stihl ukázat svou píli a pracovitost. Právě proto získal druhé místo. Třetí příčku pak obsadil kapitán sedmé třídy Mikuláš Kalčev. Dvanáctiletý útočník si v únoru bohužel zlomil zápěstí a sezonu nedohraje, svými předchozími výkony a přístupem se ale zapsal jako pravý lídr.

FINALISTÉ RUBRIKY LETEC MĚSÍCE ÚNORA

1. místo: Jáchym Novák (9. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Měl obrovské problémy se zády, v únoru se ale stabilizoval, zdraví mu drží a zlepšila se tak i jeho docházka. Už před sezonou se od něj čekalo, že bude patřit k hlavním oporám týmu. Nyní se konečně začíná ukazovat jeho vizitka nejlepšího hráče. Doufám, že mu stejné rozpoložení vydrží. Zaslouženě patří ke kandidátům na Letce měsíce. Navíc o něj jeví zájem Sparta a další kluby.“

2. místo: Jan Staněk (8. třída)
Nominace trenéra Davida Pojkara: „Přišel k nám před sezonou z Vlašimi a od té doby se výrazně zlepšil. V trénincích maká naplno, při zápasech nevypustí ani metr ledu, přestože se mu třeba zrovna nedaří. Je neskutečně snaživý a předvádí opravdu dobrou práci. Skutečný bojovník.“

3. místo: Mikuláš Kalčev (7. třída)
Nominace trenéra Martina Dufka: „Kapitán na pravém místě. Má poctivý přístup i docházku a svým výkonem dokáže vyburcovat celý mančaft. Jedná se o tvořivého hráče s velkou ctižádosti, vždy hraje o vítězství. V únoru se ale bohužel před posledním zápasem zranil, zlomil si zápěstí. Je mi moc líto, že už ho v sezoně neuvidíme, měl totiž velkou formu. "

SEZNAM NOMINACÍ ZA ÚNOR

4. třída: Samuel Souček
5. třída: Oliver Boďa
6. třída: Samuel Honajzer
7. třída: Mikuláš Kalčev
8. třída: Jan Staněk
9. třída: Jáchym Novák
Dorost: Maxim Brytski

Čtěte také

Podcast hokej zblízka