sobota 02. listopadu 2013

Žáci na venkovní misi: nepochodili jen osmáci

Byl to pro letňanské žáky den ve znamení dobývání. Dobývání bodů na hřištích soupeřů. Zatímco hokejisté 5. a 7. třídy svůj úkol splnili na maximum a šesťáci se díky remíze v Liberci udrželi na pozici tabulkového lídra, osmáci (na snímku) v sobotu na stejném místě selhali. A domů se vrátili s prázdnou.

Kanonáda i s průměrným výkonem

Velké Popovice. To byl tým, který hostil svěřence kouče Zbyňka Zavadila, jehož družina přijela v pozici papírového favorita. A tu také zvládla, když svého soka porazila vysokým rozdílem 9:2. "Jenže i když jsme měli slušný nástup, podali jsme jen průměrný výkon," byl Zavadil spokojený spíš jen s výsledkem. "Převahu jsme dokázali zužitkovat až v poslední třetině."

Tu páťáci vyhráli v poměru 5:0. Po dvou gólech zaznamenali Bartoloměj Novotný s Davidem Strakou, branku si připsali i David Smrt, Aleš Čech, Tomáš Václavík a Marek Vlasák. Domácím nepomohlo ani nasazení šesti hráčů z vyššího ročníku. Letci, kteří v tabulce chtějí dýchat na záda vedoucímu Kolínu, si naopak vypůjčili jen jednu o rok starší posilu, a to do branky.

5. třída: Velké Popovice - HC Letci 2:9 (1:2, 1:2, 0:5)
Branky hostů: Novotný 2, Straka 2, Broš, Smrt, Čech, Václavík, Vlasák.

Drama zvratů a setrvání v čele

Souboj o první místo. Takový nádech mělo v sobotu dopoledne utkání 6. tříd v Liberci. A také nabídlo pořádné drama, které hosté z Letňan rozehráli skvělou první třetinou. Vyhráli ji dvěma góly. Jenže postupem času o svůj náskok přišli. "Vytratil se náš pohyb a soupeř měl najednou víc ze hry. My začali dělat chyby," popsal letňanský trenér Jan Zlatohlávek.

V poslední fázi se dokonce Bílí Tygři nadechli k obratu a vše směřovalo k tomu, že těsně vítězství udrží. Jenže Letci se nedali a i přes početnou marodku dokázali dostat domácí pod tlak, jenž vyústil ve spravedlivou remízu 3:3. Tím si také udrželi pozici lídra v tabulce skupiny C, kterou díky lepšímu skóre vedou právě před Libercem. Dvěma trefami tomu pomohl Michal Klimo, jedním Filip Jansa.

6. třída: Liberec - HC Letci 3:3 (0:2, 1:0, 2:1)
Branky hostů: Klimo 2, Jansa.

Jeden hattrick, pohodlné vítězství

Výkon i výsledek uspokojil kouče Martina Rouska, jehož žáci sedmé třídy přesvědčivě uspěli na ledě Sedlčan. Vítězství 8:3 tentokrát mluví za všechno. "Od začátku jsme měli převahu a byli po všech stránkách lepším týmem," nešetřil Rousek chválou. Ovšem jen do chvíle, kdy se začal vytrácet týmový výkon. "Kluci s přibývajícími góly začali sólovat a to už se mi přestalo líbit," dodal.

Hosté si během dvou třetin drželi jen dvoubrankový náskok, definitivní úder svému soupeři zasadili až v poslední fázi utkání. Hattrickem se blýskl Martin Rudolf, dvakrát se trefil Petros Tzovairis. Mezi střelce se zapsali i Filip Souček, Daniel Vlček a Jan Výrut. Sedmáci se tak nadále drží v popředí tabulky ve skupině, kterou zatím vede pražská Sparta.

7. třída: Sedlčany - HC Letci 3:8 (0:2, 1:1, 2:5)
Branky hostů: Rudolf 3, Tzovairis 2, Souček, Vlček, Výrut.

Déja vu se stejným soupeřem

Malé déja vu zažil tým letňanských osmáků, který v Liberci prohrál 2:6. Tímto poměrem totiž stejnému soupeři pohlehl i v předchozím vzájemném souboji. "Asi nám to proti nim opravdu nejde," řekl trenér Milan Antoš. "My jsme hráli celý zápas špatně, nepodali jsme výkon, kterým bychom mohli Liberec porazit," nešetřil kritikou ke svým hráčům. "Pochvalu si nezaslouží nikdo."

Letci opravdu ztráceli od první třetiny a do šatny odcházeli s mankem. Domácí si svůj náskok hlídali a vývoj utkání kontrolovali. Letňanský tým, který se pohybuje ve středu své tabulky, neuspěl i proto, že měl v zápase pouze jednoho střelce - Jakuba Maříka, který si připsal dvě branky. Ostatní tentokrát vyšli gólově naprázdno.

8. třída: Liberec - HC Letci 6:2 (2:0, 3:2, 1:0)
Branky hostů: Mařík 2.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka