neděle 03. listopadu 2013

Zbývalo 18 vteřin. Muži přišli o jasnou výhru

Do konce zápasu zbývalo pouhých 18 vteřin, když dospělý tým Letců ztratil hubené vedení. A inkasovaným gólem na 3:3 vlastně přišel o povinné vítězství. Letňanští tak v 9. kole Pražského přeboru jen remizovali na ledě Bohemians Praha. Favoritovi utkání nestačil ani dvougólový náskok, který zmizel v posledních šesti minutách. Pech...

V edenské hale v sobotu vše směřovalo k tomu, že Letci naváží na sérii šesti výher z posledních sedmi utkání. Jenže hokej se hraje až do konce. A jakýkoliv náznak podcenění se ve sportu krutě nevyplácí.

"Nechali jsme si vzít jasné vítězství, protože i přes vlažný začátek jsme postupně zápas kontrolovali,"
neskrýval rozčarování kapitán hostů Jan Mišner. "Dostat gól tak krátce před koncem... Tohle se nám nesmí stávat."

Letci na dva lídry z pražské Hvězdy a Lomnice nad Popelkou ztrácí čtyři body. V tabulce soutěže zůstali třetí. Jenže v konenčném zúčtování jim ztráta tohoto bodu může docela dost dobře chybět. "Remizovali jsme se soupeřem, kterého máme běžně porážet," dodal Mišner.

Utkání otevřel jeho spoluhráč Lukáš Fiala, načež vršovický sok záhy kontroval. Nerozhodný stav vydržel až do třetí třetiny. V té v rozmezí dvou minut dostali Letce do dvougólového vedení Ladislav Kadaně a Tomáš Král. Bylo zaděláno na další úspěch...

Problémy přišly šest minut před koncem, kdy Bohemians snížili na 2:3. A v závěrečném náporu zužitkovali i hru bez brankáře, když se Letňanští bránili dvojnásobné přesile kvůli špatnému vyhození kotouče a následnému dvouminutovému trestu.

Remíza 3:3 nebyla ziskem, ale ztrátou. A vztek bezmocného gólmana Matěje Olivy to jen vystihl.

Bohemians Praha - HC Letci 3:3 (1:1, 0:0, 2:2)
Branky a nahrávky:
13. Vondrák (Kovář), 54. Hlaváček (Žák), 60. Doskočil – 11. Fiala (Manhart), 46. Kadaně, 47. Král (Fiala).
 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka