Černý víkend sedmičky
úterý 19. listopadu 2013

Černý víkend sedmičky. Ostatní žáci zabodovali

S výjimkou šesťáků dva zápasy ve dvou dnech. Nabitý víkend prožili ve svých bodovaných soutěžích letňanští žáci. Zatímco pětka, šestka i osmička (na snímku) mohou být s výsledky spokojeny, sedmákům se tentokrát nepovedlo vůbec nic. Byl to pro ně zkrátka víkend „blbec“.

Úspěšná přestřelka se Spartou

Cenný skalp získali už v sobotu páťáci, kteří porazili rivala ze Sparty 9:6. Náskok před soupeřem si drželi téměř celé utkání a dovedli ho do vítězného konce.

"Předváděli jsme velmi dobrou kombinační hru, ovšem s nepřesným zakončením. K tomu ale přibyla nedisciplinovanost s častým vyloučením," zhodnotil výkon svých svěřenců trenér Zbyněk Zavadil. "Celkově jsme měli více ze hry, včetně gólových příležitostí," dodal.

Svou herní i výsledkovou pohodu potvrdili jeho svěřenci i o den později, když z Benátek nad Jizerou přivezli vysoké vítězství 10:3. Po dvou brankách v obou zápasech si připsal útočník Lukáš Strnad.

5. třída: HC Letci - Sparta Praha 9:6 (3:1, 5:4, 1:1)
Branky domácích:
Václavík 2, Strnad 2, Barrat 2, Pinkas, Straka, Broš.

Benátky nad Jizerou – HC Letci 3:10 (3:1, 0:3, 0:6)
Branky hostů:
Klimo 2, Strnad 2, Vlasák 2, Pinkas, Jansa, Adamec, Tůma.

Vítězná série pokračuje dál

Šesťáci prodloužili sérii neporazitelnosti na pět utkání, když v sobotu vyhráli v Kolíně 6:3. O svém vítězství rozhodli ve třetí části, v níž domácím nasázeli tři góly. Byť první dvacetiminutovku prohráli 2:3, trenér Jan Zlatohlávek si pochvaloval vstup do zápasu.

"Měli jsme dobrý pohyb a rychle se ujali vedení 2:0, i když náskoku nepředcházely pohledné akce. Potom jsme se bohužel nechali ukolébat a chyběla nám agresivita před vlastní brankou, špatně jsme dobruslovali akce soupeře."

Zlepšení přišlo po přestávce. "Měli jsme víc ze hry, ale nedokázali se gólově prosadit. Naštěstí se nám povedlo vyrovnat a pak jsme trpělivě čekali na šanci a využili ji," zhodnotil kouč. "Dokázali jsme vyhrát s velmi houževnatým soupeřem. Dlouhodobě ale nejsem spokojen s kombinační hrou a důrazem ve vlastním brankovišti. Budeme se tomu v trénincích věnovat intenzivněji."

6. třída: Kolín - HC Letci 3:6 (3:2, 0:1, 0:3)
Branky hostů
: Appelt, Jansa, Klimo, Adamec, Hlaváč, Krutil.

Střelecká impotence a debakl

Na uplynulý týden budou chtít sedmáci co nejrychleji zapomenout. Jejich bilance? Dvě porážky a skóre 1:15. První debakl utrpěli v sobotu od suverénně první Sparty, které podlehli 1:11. "K tomuhle asi není co dodat. Prostě jsme to projeli na plné čáře se soupeřem, který byl po všech stránkách lepší," nebylo moc do řeči trenérovi Martinovi Rouskovi.

Zatímco v tomto zápase měli Letci zásluhou Kryštofa Pejchala alespoň jednoho střelce, o den později už se gólově neprosadil nikdo. I proto v Benátkách nad Jizerou prohráli 0:4. "Zasloužili bychom si vyhrát, kdybychom proměnili alespoň část šancí, které jsme si vytvořili," bědoval asistent trenéra Ladislav Kadaně. Právě v této činnosti ale tým zaostával nejvíce.

7. třída: HC Letci - Sparta Praha 1:11 (0:3, 1:2, 0:6)
Branka domácích:
Pejchal.


Benátky nad Jizerou - HC Letci 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Historická výhra byla na dosah

Vydařený dvojzápas má za sebou třída osmáků, kteří si v sobotním utkání v Kolíně vylepšili skóre v tabulce a vyhráli 8:0. "Hráli jsme jen na dvě lajny. Začátek sice nebyl úplně podle představ, ale nakonec jsme první třetinu vyhráli 3:0 a ve zbývajících dvou si to pohlídali," neskrýval spokojenost trenér Milan Antoš.

Tomu jeho parta udělala radost i v nedělním pohárovém utkání s pražskou Spartou, které skončilo remízou 5:5. Letci, kteří tohoto rivala ještě nikdy neporazili, byli dokonce blízko vítězství. "Klukům ale patří velký dík, protože jsme ještě dvě minuty před koncem vedli 5:4. Do Sparty odchází naši hráči, což nás oslabuje. Za tenhle výkon ale kluky musím pochválit," dodal Antoš.

8. třída: Kolín - HC Letci 0:8 (0:3, 0:2, 0:3)
Branky hostů:
Antoš 3, Kalina 2, Šíba, Mařík, Červenka.

HC Letci - Sparta Praha 5:5 (1:3, 2:1, 2:1)
Branky domácích:
Antoš 2, Šíba 2, Kalina.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka