pátek 22. listopadu 2013

Přes 50 střel. A stejně mladší dorost nedal gól

Bušili jim do vrat jako diví, jenže kladenská brána stejně zůstala zavřena. A mladší dorostence Letňan to stálo další body. Ve čtvrteční dohrávce 13. kola na Kladně prohráli 0:3, byť soupeře jednoznačně přestříleli. Pro mladé Letce střelecká impotence znamená už třetí prohru v řadě.

Klíčové chvíle přišly kolem první přestávky. Poprvé inkasovali dvě minuty před odchodem do šatny, aby osm vteřin po začátku druhé třetiny dostali gól na 0:2. Od stejné dvojice podle stejného scénáře - Michal Čečetka jako domácí střelec, Alex Kolowrat jako jeho nahrávač.

"My je přestříleli, ale bylo nám to málo platné. Neprosadili jsme se v koncovce,"
poukázal letňanský kouč Lukáš Lomický na střeleckou statistiku 52:31. A viděl rozhodující okamžiky ještě v jedné pasáži hry. Jeho tým dostal hned dvakrát přiležitost dvouminutové přesilovky pět na tři, jenže ani jednu nevyužil. "V té první jsme skoro nevystřelili na bránu. V té druhé už to bylo lepší, ale pořád mi tam chyběl hlad po gólu."

Kladenští si všechny tři trefy rozdělili do jednotlivých třetin. V polovině té poslední si vzal slovo zmiňovaný Kolowrat, čímž pro Letce byla zpečetěna už třetí porážka v řadě.

Odvrátit prodloužení černé série budou mít teď hodně těžké. Vždyť v neděli narazí na extraligového suveréna ze Sparty, který ve skupině Západ vede s plným počtem bodů a obdivuhodným skóre 101:25. Jen pro srovnání - Letňany jsou na 6. místě s 18 body a skóre 56:55.

"Bude to hodně těžký zápas, protože máme na marodce několik hráčů," uvědomuje si Lomický. "Já ale do bitvy nikdy nejdu poražený dopředu." Je důležité, aby tak přemýšlela i celá jeho družina.

Kladno - HC Letci 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky:
19. Čečetka (Kolowrat), 21. Čečetka (Kolowrat), 51. Kolowrat (Hrabík, Malý). Rozhodčí: Frühauf - Holý, Fiala. Vyloučení: 5:2. Využití: 1:0. Diváci: 52. Střely na branku: 31:52.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka