Extraligoví Letci drtili Písek sedmi góly
neděle 01. prosince 2013

Konečně v poklidu, odfoukl si kouč mladšího dorostu

Takových zápasů zatím ve své roli nezažil v Letňanech moc. Jestli vůbec nějaký... Za těch pár týdnů, co na střídačce mladšího dorostu působí, se Lukáš Lomický konečně dočkal "pohody". Protože jeho tým 18. kolo extraligy opravdu zvládl v pohodě, když doma rozstřílel Písek 7:1. "Konečně jsme si za tím šli od samého začátku," těšilo trenéra Letců.

Zatímco s poslední "pézetkou" Kladno se ve čtvrtek na výhru 5:3 dost nadřeli, proti předsposlednímu Písku se v neděli proměnilo utkání v malou exhibici. "Ano, s tímhle výkonem jsem spokojen. Dobře jsme si plnili úkoly v defenzivě i útoku," hodnotil kouč Lomický.

A ještě něco mu udělalo radost: "Dali jsme tři, čtyři góly z brankoviště, kam se kluci konečně nebáli chodit. Je to přesně to, co nám chybělo v minulých utkáních."

Jeho parta měla tentokrát všechno pevně pod kontrolou. Po první třetině vedla 3:0, po druhé už o pět branek. Čisté konto Letci ztratili až v samém závěru, kdy čestný úspěch hostů přišel v 57. minutě.

Přesto jejich trenér jednu výtku našel: "Pořád jsme pět velkých šancí nevyužili kvůli naší laxnosti, což by nás proti silnějším soupeřům mrzelo." Dvakrát se trefil David Volf, tři asistence si připsal Václav Mařík.

Sedmigólovým přídělem domácí potvrdili, že se jim proti Písku daří - v první vzájemné bitvě ho totiž porazili vysokým rozdílem 11:3.

Do tabulky si tak připsali druhé vítězství v řadě, to třetí mohou přidat příští neděli, kdy je čeká Ústí nad Labem. Tedy další tým, který je v extralize umístěný pod momentálně šestými Letci. Lomický po náročnějším programu týden volna vítá: "Trochu si odpočineme a můžeme něco potrénovat. Je lepší teď trochu zpomalit."

HC Letci - Písek 7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 5. Průžek (Burda, Mařík), 20. Brabec (Burda), 28. Volf (Mařík), 34. Chalupa (Rousek), 40. Kučera L. (Kučera J.), 41. Volf (Brabec, Mařík), 50. Rousek (Chalupa) - 57. Váňa Šergl). Rozhodčí: Kopal - Ovsík, Zháňal. Vyloučení: 2:3 + 10 min. Starosta (Letci) a 10 min. Hauser (Písek). Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 46:21.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka