Letci prožívají nejlepší období v sezoně
neděle 05. ledna 2014

Vítězné tažení. Mladší dorost se už dotáhl na Kladno

Série šesti zápasů v řadě, kdy dokázali bodovat a z toho hned pětkrát vyhráli. K tomu cenný skalp pražské Slavie v přípravném utkání před vánočními svátky. Mladší dorost Letců zažívá na přelomu roku zatím své nejlepší období. A parádní forma ho neopustila ani v lednu, když v prvním duelu po dlouhé přestávce porazil doma 4:1 Kladno. Právě na něj se Letňany v extraligové tabulce bodově dotáhly.

A už ve čtvrtek mohou dohnat dalšího pronásledovaného soka, čeká je totiž důležitý zápas v Litvínově. Letci se nyní dělí s Kladnem o 5. a 6. místo se 34 body, severočeský tým dosud nasbíral jen o tři více.

"Vánoční pauza nám prospěla a věci, na které se v trénincích zaměřujeme, se začínají vyplácet," pochvaluje si kouč Lukáš Lomický. "Výkony se stupňují a někteří hráči z toho těží. Teď máme tři kompaktní pětky."

A také gólmana ve formě. Trenér dorostu chválou na brankáře v minulosti šetřil, teď si ji však od něj právem zasloužil Václav Mokrý. Výhra 4:1 je poněkud zavádějící, nenechte se mýlit - nedělní zápas byl drama až do posledních minut.

Domácí drželi vedení 2:1, jenže čtyři minuty před koncem kladenští Rytíři neproměnili trestné střílení a Mokrý následně hasil další únik nebezpečných hostů. "Podržel nás, hodně. A byl to už druhý zápas po sobě," připomněl Lomický brankářovu nulu před Vánocemi v Karlových Varech.

V neděli se dvěma trefami blýskl Tomáš Rittig. Nejprve na začátku bitvy otevřel skóre, aby týmu v 58. minutě dodal potřebný klid a přidal další, pro vítězství velmi důležitý gól na 3:1.

Na mužstvu se totiž projevovala nerozehranost po dlouhé pauze. "Přece jenom bylo vidět, že jsme dlouho nehráli. Bylo to takové nemastné, neslané. Hlavně v první třetině jsme se dostávali pomalu do tempa," dodal Lomický.

Tohle v příštích utkáních nehrozí.

Po Litvínovu čeká Letce náročná mise proti Plzni a suverénní Spartě. A to už bude mnohem těžší kalibr.

HC Letci - Kladno 4:1 (1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky:
6. Rittig Danov), 25. Wojnar, 58. Rittig (Danov, Kučera), 60. Chalupa (Průžek, Rousek) - 50. Kalaj (Doudera). Rozhodčí: Kopal - Šťovíček, Klouček. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 86. Střely na branku: 33:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka