Letci rozdrtili Písek a vyhráli i na Kladně
pondělí 28. září 2015

Mladší dorostenci už zase vítězí. Trenér to nepřeceňuje

Po třech porážkách se mladší dorostenci Letců mohou radovat ze stejného počtu vítězství. Přispěl k tomu přelom uplynulého a nového týdne. Letňanští v neděli doma vyhráli nad Pískem 10:1 a v pondělí si díky jedinému gólu přivezli tři body i z Kladna. Trenér Tomáš Blažek však dvě rozdílné série nepřeceňuje. "Sice jsme předtím třikrát prohráli, ale hráli jsme možná líp," prohlásil.

Přitom byste řekli, že při výsledku 10:1 bude mít kouč pro své mužstvo spíš pochvalná slova. "Ale naše hra nebyla perfektní, potvrdili jsme povinné body," řekl Blažek. Písek totiž nepatří k extraligové špičce. "Soupeř neměl takovou kvalitu a my jsme se hrou Písku přizpůsobili."

V nedělním utkání si nejvíc bodů z letňanského mladšího dorostu připsal Tadeáš Pinkas, který zaznamenal hattrick a ještě jednu asistenci k tomu. "Je to šikovný hráč, vytvořil dost šancí," pochválil útočníka s číslem 25 kouč Blažek.

Jenže Pinkas ani žádný z jeho spoluhráčů  - tedy až na jednoho - si nepřenesl střeleckou formu do dalšího střetnutí. Letňany proti kladenské "Pézetce" vstřelily jedinou branku a utkání skončilo fotbalovým výsledkem 1:0 ve prospěch Letců. 

O výhře naštěstí rozhodl v 55. minutě Petr Štěbeták. "Zaplaťpánbůh, že to tam spadlo," oddechl si Blažek. Jeho svěřenci byli opticky lepší a Kladno přestříleli, ale "v důležitých prostorech před brankou se nám nedařilo dlouho prosadit".

Mladé Letce podržel brankář Lukáš Pařík, ale výborně chytal také kladenský gólman Martin Altrichter. Výkony obou chlapců ocenil letňanský trenér Blažek.

Je tedy spokojený, že jeho tým opět vítězí? "Nebral bych to tak, musíme zohlednit sílu soupeře. S těmi slabšími se spíš trápíme, proti Varům i Slavii jsme odehráli parádní utkání," odpověděl Blažek. 

Další zápas má mladší dorost na programu první říjnovou neděli v Ústí nad Labem.

HC Letci - Písek 10:1 (4:1, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 6. Sklenář (Schönbauer, Pinkas), 10. Nárovec (Štěbeták, Kalina), 13. Sklenář (Schönbauer), 16. Šíba (Vlček, Jelínek) 28. Pinkas (Nárovec), 33. Jelínek, 42. Pinkas (Klikorka, Sklenář), 48. Šíba (Navrátil), 56. Němec (Mařík, Šíba), 59. Pinkas (Klikorka) - 10. Černý (Hradecký). Rozhodčí: Battěk - Štětina D., Štětina J. Vyloučení: 4:4. Využití: 3:0. Diváci: 78. Střely na branku: 48:19.

PZ Kladno - HC Letci 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 55. Štěbeták (Schönbauer). Rozhodčí: Bouzek - Kučera, Holý. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 23:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka