Mladí Letci přicházeli o své vítězné série
pondělí 02. listopadu 2015

Žáci sehráli pražská derby. Stoprocentní byli jen šesťáci

Všechny žákovské týmy držely před týdnem velmi slibně rozjeté vítězné série. Jediní, kdo ji prodloužili, jsou už jen šesťáci. Ti zvládli oba své duely a mohli po právu slavit. Pětka proti Kobře doplatila na selhání v koncovce, sedmička zase se Slavií držela krok pouze dvě třetiny. Sešívaní se letňanským katem stali i v případě osmáků, a tak se tři třídy radovaly pouze jednou.

Pětka přišla o šňůru pěti vítězství

Série pěti vítězných utkání činila trenéra Jiřího Nikla spokojeným. Skvělou formu chtěli Letci potvrdit i na ledě Kobry. To se ovšem nepovedlo a parádní bilance skončila po prohře 6:7. Den poté si ale páťáci zlepšili náladu, když jednoznačně přehráli Slavii 9:2

Větší radost měl však trenér Nikl paradoxně z prohraného utkání s Kobrou. "Prohráli jsme, ale bylo to vyrovnané utkání. Nám se bohužel nedařilo proměňovat šance," hodnotil. 

Ještě po první třetině páťáci jasně vedli 4:1, ve druhém dějství ale slibné vedení ztratili. "Oni začali pořádně útočit a naši útočníci se naopak přestali vracet, čímž jsme inkasovali po jejich přečíslení," komentoval zvrat v utkání. "Byla to ale škoda, nevyužili jsme několik šancí, jeli jsme tam třikrát sami na bránu a nic tam nepadlo," pokračoval.

Souboj se Slavií byl naopak jednoznačnou záležitostí pro Letňany. Dle trenérových slov však jeho svěřenci nehráli tak dobře jako s Kobrou. "Slavia nebyla tak silným soupeřem a kluci se jim přizpůsobili. Nebylo to tolik koukatelné, proti Kobře jsme hráli určitě líp."

Zaváhání na Kobře bylo odčiněno doma proti sešívaným a letňanská pětka může rozjet další vítěznou sérii.

5. třída: Kobra Praha - HC Letci 7:6 (1:4, 4:0, 2:2)
Branky hostů: Vašíček 2, Vosmík, Šrámek, Štípek, Godochkin. Asistence: Godochkin, Hnízdil, Štípek, Šrámek, Bejček, Vašíček, Svoboda.

HC Letci - Slavia Praha 9:2 (3:1, 4:0, 2:1)
Branky domácích: Svoboda 3, Štípek 3, Horáček, Šrámek, Godochkin. Asistence: Vašíček 3, Štípek 2, Šrámek 2, Vosmík 2, Svoboda, Horáček, Flieger.

Šesťáci završili víkend šestou výhrou v řadě

Šesťákům se daří a nic na tom nechtěli měnit ani v minulém týdnu. V letošní sezoně ztratilo mužstvo Jana Zlatohlávka pouze jeden zápas a letňanský válec nezastavila ani Slavia, kterou Letci na jejím ledě porazili 5:3. V sobotu si pak navíc hladce poradili s Hvězdou 8:1 a potvrdili letošní dominanci.

V úvodním dějství se Slavií byli šesťáci velmi aktivní, ujali se v něm vedení, ale nakonec jej prohráli 1:2. "Dobře rozjeté utkání jsme si sami zkomplikovali, a bylo pak těžké získat momentum zpět na svoji stranu," začal s hodnocením kouč Zlatohlávek.

Ještě před druhou přestávkou se jeho týmu podařilo vyrovnat a v závěrečné dvacetiminutovce dotáhnout zápas do vítězného konce. "Vítězství nad rivalem mě velice těší, ale mám z toho smíšené pocity. Mnoho hráčů nepředvádí výkony, jaké bychom si představovali," uzavřel letňanský trenér.

Výsledek duelu s Hvězdou hovoří za své a Zlatohlávkův asistent Hluchý mohl být spokojený. I přes vysoké vítězství však našel na hře Letců několik chyb, kterých by se rád do dalších zápasů vyvaroval. 

"Kluci se špatně uvolňovali na přihrávku a nenajížděli si dobře do volných prostorů," vysvětloval. "Zároveň jsme měli problémy při nahazování kotoučů do našeho pásma. Potřebujeme, aby útočníci šli obráncům rychle do opěrných bodů, což by nám umožnilo rychlejší přenášení hry. Na tom musíme samozřejmě ještě zapracovat," dodal na závěr.

6. třída: Slavia Praha - HC Letci 3:5 (2:1, 0:1, 1:3)
Branky hostů: Čech 2, Blažek, Vlasák, Kudrna. Asistence: Panýr, Blažek, Vlasák.

HC Letci - Hvězda Praha 8:1 (4:1, 3:0, 1:0)
Branky domácích: Čech 3, Sýkora, Šercl, Štípek, Křišťan, Van Luyk. Asistence: Kudrna 2, Blažek 2, Křišťan, Sýkora, Czech.

Po kanonádě přišla studená sprcha

Letňanští sedmáci pravidelně soupeřům nadělují vysoké příděly a podobně zastřílet si chtěli i ve středu na Kobře. Povinné tři body získali díky vítězství 10:1. Ve čtvrtek Letci doplatili na klesající aktivitu v průběhu utkání a prohráli doma se Slavií 4:7. 

"Ve středu na Kobře to byla povinnost vyhrát a se zápasem jsme byli spokojeni. Zahráli si všichni a herně se nám to líbilo. Soupeř nám umožnil několik parádních hokejových akcí, i přesilovky kluci velmi dobře sehráli," nešetřil pochvalnými slovy na adresu svých svěřenců kouč Martin Uldrich.

O den později čekala na Letce těžká Slavia, proti které sedmáci po dvou třetinách vedli, naneštěstí však nezvládli poslední dějství a prohráli. "První třetinu jsme byli aktivnější, ale nedali jsme několik šancí. Později se hra vyrovnala a ve třetí dvacetiminutovce nás už Slavia jasně přehrávala bojovností a nasazením," řekl zklamaně Uldrich.

Nejvíce ho mrzelo právě úvodních dvacet minut celého střetnutí. "Možná se pak projevila únava, každopádně zápas jsme měli rozhodnout v první třetině, kdy jsme měli více ze hry. V závěru duelu už bylo vidět, že oni šlapali za vítězstvím," vysvětlil kouč, kde se lámal chleba. 

Se Slavií přišli stejně jako páťáci i sedmáci o možnost prodloužit vítěznou sérii. Ta jejich se zastavila na čísle šest.

7. třída: Kobra Praha - HC Letci 1:10 (0:3, 0:3, 1:4)
Branky hostů: Broš 3, Dobrov 2, Václavík 2, Straka, Smrt, Strnad. Asistence: Straka 3, Václavík 2, Smrt, Novotný, Dobrov, Barratt.

HC Letci - Slavia Praha 4:7 (1:1, 2:1, 1:5)
Branky domácích: Bucek 2, Dobrov, Strnad. Asistence: Strnad 2, Čech, Tůma.

Prvně v sezoně bez vstřelené branky

Po nepříliš povedeném vstupu do nové sezony se osmáci osmělili a začali vyhrávat. Před soubojem se Slavií drželi čtyři výhry za sebou a sešívaným navíc chtěli oplatit porážku z úvodních kol. Nakonec zůstalo jen u představ a po prohře 0:7 si Letci spravili chuť až s Hvězdou, kterou porazili jasně 9:4. 

V Edenu to byla opravdová muka. Letňany poprvé v sezoně nevstřelily ani branku a kouč Martin Rousek jen těžko hledal pozitiva. "Slavia byla jednoznačně lepší a vyhrála zaslouženě. Předčili nás ve všech směrech, byli silnější na puku, rychlejší a silovější." 

Ani po vysoké výhře nad Hvězdou však nebyl vedoucí letňanské střídačky zcela spokojený. "Dali jsme tam šťastné branky na začátku, čímž jsme získali náskok, který jsme po zbytek utkání už jen udržovali," vysvětloval. "Bylo štěstím, že jsme narazili na jednoho ze slabších soupeřů, náš výkon opravdu nebyl dobrý," pokračoval Rousek.

Herní výkyvy svých svěřenců si vysvětluje okolními problémy. "Nikdy nevíte, co je rozhodí. Jednou to může být škola, pak zase únava. U dětí se těžko odhaduje, jak jim to sedne."

8. třída: Slavia Praha - HC Letci 7:0 (2:0, 3:0, 2:0)

HC Letci - Hvězda Praha 9:4 (4:1, 2:2, 3:1)
Branky domácích: Adamec 3, Mulac, Stupka, Zrcek, Krutil, Václavík, Hlaváč. Asistence: Zrcek, Stupka, Hlaváč, Adamec.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka