Ze čtyř mužstev ztratila bod pouze šestka
úterý 09. února 2016

Bez porážky. Žákovské třídy si vyšláply na Slavii a Kolín

Čtyři týmy, čtyři zápasy, sedm získaných bodů. Až na smolnou remízu šesťáků, kteří o vítězství přišli pouhých 15 vteřin před koncem, byly všechny ostatní třídy stoprocentně úspěšné. Zatímco pětka se sedmičkou získaly skalp pražské Slavie, šestka s osmičkou přivítaly na svém ledě Kolín. Čtvrtá třída měla odehrát mistrovské utkání s Kobrou, ale na soupeřovu žádost byl jejich zápas odložen.

Vítězství i přes nepřesvědčivý výkon

Pětka nezaváhala ani v šestém utkání letošního roku a na ledě pražské Slavie urvala vítězství 10:5. Letňanský trenér Jiří Nikl byl ale k výkonu svých svěřenců poměrně kritický.

"Protože první třetinu hráči vyloženě odchodili, až po přestávce šla naše hra postupně nahoru," vysvětloval.

Když Letci dosáhli vedení 6:2 po druhé třetině, znovu trochu polevili v tempu, čehož pražský rival využil. "Mysleli jsme si, že už to máme v kapse, a nejezdili jsme dozadu," vadilo mu.

Na začátku minulého týdne se přitom bál, zda vůbec složí tři kompletní formace, protože mu část týmu onemocněla. "Ale na poslední chvíli se k nám připojili tři marodi, kteří se dali dohromady. Nastoupili rovnou do zápasu, i když neměli trénink."

O víkendu páťáky čeká přátelské utkání s Chomutovem, další kolo proti pražské Kobře sehrají až za dva týdny.

5. třída: Slavia Praha - HC Letci 5:10 (0:1, 2:5, 3:4)
Branky hostů: Vašíček 4, Šrámek 2, Flieger, Štípek, Svoboda, Vosmík. Asistence: Godochkin 2, Flieger, Horáček, Vosmík, Bejček, Svoboda.

Ztráta bodu 15 vteřin před koncem

Šesťáci nastoupili na střídačce mistrovského utkání poprvé od 3. ledna s hlavním trenérem Janem Zlatohlávkem a Kolínu chtěli vrátit porážku z poloviny prosince. Po většinu utkání měli územní převahu a množství šancí, jenže si dokázali vypracovat jen hubené vedení 1:0, o které přišli pouhých 15 vteřin před koncem.

Kvůli rozsáhlé marodce Letci nastoupili jen s 12 bruslaři v poli. "Náš první centr a nejproduktivnější hráč Tomáš Kudrna je po operaci a minimálně měsíc mimo hru, další čtyři kvalitní hráče vyřadila nemoc," připomněl kouč Zlatohlávek. 

Domácí remíza s Kolínem je v boji o druhé místo tabulky určitě ztrátou. Letňanští doplatili na neproměněné šance. "Bohužel nám chyběl klid a větší přesnost v zakončení, neproměnili jsme trestné střílení a v závěru přišel trest," naráží trenér na vyrovnávací branku v závěru.

"Definitivně jsme se zachránili v extralize staršího dorostu, takže se teď můžu opět naplno věnovat svému týmu. Problémů vidím dost a pevně věřím, že se dostaneme zpět do podzimní formy," dodal. 

Šanci na to budou mít Letci už ve středu, kdy dohrávají 30. kolo na ledě pražské Slavie.

6. třída: HC Letci - Kolín 1:1  (0:0, 1:0, 0:1)
Branka domácích: Sýkora. Asistence: Křišťan.

Úspěšná odveta za podzim dokonána

Jen se třemi soupeři prohráli sedmáci v letošní sezoně. A porážku Spartě, Podblanicku i Slavii postupně vrátili. Poslední odvetu si o víkendu odškrtli právě proti sešívaným, které na jejich ledě porazili 4:2. Tímto vítězstvím tak potvrdili vedoucí pozici v tabulce.

"Ano, brali jsme to prestižně a chtěli jim porážku vrátit. To byl pro nás hlavní impuls," netajil jeden z trenérů Michal Broš. 

Hra dvou podobně silných týmů byla vyrovnaná. "My i oni jsme museli hrát na dvě pětky a to nám asi pomohlo. Jsme zvyklí, že to často v sezoně táhneme na míň lidí. Taky jsme je v druhé polovině zápasu začali přehrávat."

Broš ale průběžné první místo nepřeceňuje. "Nemyslím to zle, ale vzhledem k úrovni soutěži je faktem, že tam je jen pět vyrovnaných celků. Kdyby tam bylo patnáct takových mužstev, bylo by to o něčem jiném."

Před sebou ale má jeho družina už jen pět slabších soupeřů, takže má šanci dohrát soutěž bez zaváhání. Příští sobotu přivítají Kobru.

7. třída: Slavia Praha - HC Letci 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)
Branky hostů: Broš 2, Bucek, Dobrov. Asistence: Čech 2, Tůma. Václavík.

Rozhodující únik v prostřední třetině

Na střídačce osmičky zastupoval Martina Rouska znovu Ladislav Kadaně, který si tak s tímto týmem připsal druhou výhru v řadě. Na domácím ledě totiž společně porazili 5:0 Kolín.

"Kolín je soupeř, který hraje úplně jinak doma a úplně jinak venku," dal letňanský kouč vzpomenout na předchozí porážku na tamním ledě."Tentokrát jsme měli od začátku navrch, celý zápas jsme měli převahu."

Kadaně v polovině utkání udělal pár změn v sestavě, když hru stáhl na čtyři obránce a útok složil ze tří formací. To nejspíš rozhodlo, protože Letci prostřední část vyhráli tříbrankovým rozdílem a dostali se do rozdílového vedení.

"Najednou jsme měli velký posun směrem dopředu, hráli jsme víc na kotouči a zaslouženě jsme vyhráli," popsal trenér. 

I jeho družinu čeká dohrávka s pražskou Slavií.

8. třída: HC Letci - Kolín 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)
Branky domácích: Petr 2, Hlaváč, Krutil, Klatt. Asistence: Zrcek 2, Mulač, Stupka, Krutil.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka