Nejdřív smůla na Spartě, pak trápení s Vary
sobota 03. září 2016

Staršímu dorostu nevyšel vstup do sezony a dvakrát padl

Nepovedený vstup do sezony prožívá starší dorost Letců. Ten nejprve smolně prohrál 2:3 na Spartě, byť v utkání vedl po první části 2:0 a rozhodující gól inkasoval čtyři minuty před koncem. A o den později zklamal výběr trenéra Martina Rouska v domácím prostředí proti Karlovým Varům a prohrál 0:2. "Máme strašně těžkou skupinu a každá porážka bude hodně mrzet," ví zkušený kouč Rousek.

Rousek na vyrovnanost letňanské skupiny upozorňoval už před začátkem nového ročníku a jeho předpovědi se začínají vyplňovat hned v samém úvodu. On člověk nemusí být ani moc velký hokejový expert, aby při pohledu na tabulku poznal sílu soupeřů.

Slavia, Sparta, Chomutov, Plzeň, Litvínov, Karlovy Vary, Kladno, to jsou všechno tradiční týmy, které každoročně produkují velké množství talentů. 

Rousek po úvodních dvou kolech říká: "Když jsem se koukal na výsledky prvních osmi zápasů, tak žádný neskončil vítězstvím vyšším než o dva góly. Obávám se, že tahle skupina bude šíleně vyrovnaná a čekají nás samé těsné výsledky. Jinde jsou soupeři mnohem lehčí. Nevím, kdo ty skupiny vymýšlí, ale je to s podivem."

O vyrovnanosti všechny přesvědčilo hned první utkání na Spartě, kde se Letci po první třetině dostali do slibného vedení 2:0. Tým měl víc ze hry, jenže se po změně stran nechal několikrát za sebou zbytečně vyloučit. A rudí toho využili.

"Ve třetí části jsme už hru vyrovnali, ale bohužel se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš," povzdechl si Rousek. Letňanští totiž měli nejprve samostatný únik, který skončil bohužel střelou do břevna. Vzápětí přišla pěkná kombinace, po níž hráči už už zvedali ruce nad hlavy, jenže sparťanský gólman téměř jistý gól na poslední chvíli vyrazil. "A hned z protiútoku jsme inkasovali rozhodující gól. Čtyři minuty před koncem..."

O den později už Letci nepředvedli tak dobrý výkon, proti Karlovým Varům od začátku ztráceli herně a těžce se prosazovali v útočné fázi. Tři minuty před koncem první třetiny navíc obrana selhala při akci dva na dva. "Tam nás soupeř přehrál jak malé kluky. A pak jsme ještě sedmnáct vteřin před sirénou inkasovali podruhé v oslabení. To rozhodlo," dodává Rousek.

Ten byl zklamaný především s nemohoucností v koncovce, vždyť Letci v součtu s utkáním na Spartě nedali už pět třetin gól. Tuhle špatnou vizitku nemůže omluvit ani fakt, že Vary mají jeden z nejorganizovanějších týmů ve skupině a v defenzivě hrají velice pečlivě.

"Ročník 99 mám od začátku a vím, že si kluci šance vytvořit dokážou. Ale jejich proměňování je prostě špatné. To se dá těžko naučit, to musíte mít trošku v sobě. Nedat pět třetin gól, to není dobré. Bohužel Vary jsou výborný mančaft, který má vyrovnanější kádr než my."

Sparta Praha - HC Letci 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Schwamberger (Pavel, Januš), 31. Hadamczik (Dani), 56. Šišolák (Dani) - 17. Nedorost (Rousek), 19. Gebell (Rousek). Rozhodčí: Prchal - Gabriel, Zmeškal. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:1. Diváci: 105. Střely na branku: 49:30.

HC Letci - Karlovy Vary 0:2 (0:2, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 16. Prošek (Slabý), 20. Hotěk (Bernáth). Rozhodčí: Výborný - Marek, Ovsík. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 56. Střely na branku: 24:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka