Letci porazili Chomutov i pražskou Kobru
pondělí 17. října 2016

Mladší dorost odčinil debakl. A oslavil další dvě vítězství

Nedávný debakl se Spartou je zapomenut, mladší dorostenci možná zahájili novou sérii vítězství. V uplynulém týdnu totiž porazili 3:2 Chomutov a 2:0 pražskou Kobru. Po 11 kolech extraligové skupiny Západ tak mají už devět výher a celkem 27 nasbíraných bodů. A s dvoubodovým odstupem dýchají na záda druhé Plzni. Letci se přehoupli do druhé poloviny úvodní nadstavby základní části.

Letci zatím mají s Chomutovem i s Kobrou stoprocentní bilanci, třebaže výsledky ve druhém měření nebyly tak jednoznačné jako na startu sezony. Ale ve čtvrtek mohlo být proti Chomutovu rozhodnuto už po první třetině.

"Na soupeře jsme dobře vlétli, měli jsme čtyři nebo pět samostatných nájezdů, které jsme neproměnili," připomněl asistent trenéra Ladislav Kadaně. "Ve druhé části se Chomutov oklepal a my to trošku podcenili."

Stav byl do třetí třetiny vyrovnaný, rozhodovalo se v poslední desetiminutovce. Po trefě Michaela Krutila při početní výhodě ze druhé třetiny se v té třetí prosadili Karel Klikorka s Tadeášem Pinkasem a hosté necelé dvě minuty před koncem už stačili jen snížit. "Po individuálních chybách," poznamenal Kadaně.

Jeho tým si ale výhru už pohlídal. Stejně jako v neděli proti předposlední Kobře, třebaže s ní měly Letňany možná víc starostí, než se původně předpokládalo. "Kluci koukají na tabulky a viděli, že je Kobra momentálně dole. Nevím, jestli to podcenili, ale nebylo to z naší strany ono," měl jasno Kadaně.

Klíčové okamžiky se v tomhle zápase odehrály pro změnu v první periodě. Skóre otevřel Klikorka už v úvodní minutě, ve dvacáté zase proměnil trestné střílení Václav Adamec. 

"Bylo to takové udržovací tempo. Oni měli pár šancí, ale jinak to z jejich strany taky nebylo nic moc. V utkání chyběly pohledné akce, předržovali jsme kotouče a mysleli si, že uděláme dva hráče. Takhle to ale v dorostu hrát nejde," varuje Kadaně.

Přesvědčit se o tom Letci mohou v neděli, kdy zavítají na kladenský led, kde svedou duel proti týmu PZ.

HC Letci - Chomutov 3:2 (0:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Krutil (Tzovairis), 51. Klikorka (Adamec), 56. Pinkas (Klikorka) - 29. Šafránek (Harkabus), 58. Mežnar. Rozhodčí: Pilný - Marek, Ovsík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 26. Střely na branku: 43:32.

HC Letci - Kobra Praha 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Klikorka (Pinkas), 20. Adamec (TS). Rozhodčí: Nepomucký - Horažďovský, Žídek. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 96. Střely na branku: 43:25.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka